1. Capcom geeft meer info en beelden van Monster Hunter XX op Switch

Capcom geeft meer info en beelden van Monster Hunter XX op Switch

Er zijn meer details over de vrijdag aangekondigde Switch-versie van Monster Hunter XX gegeven, waaronder de eerste trailer.

Het spel komt in Japan op 25 augustus 2017 uit en naast de game komt er ook een bundel met een Switch-systeem. Mensen die de 3DS-versie van de game spelen kunnen hun savedata overzetten naar de Switch-versie.

Daarnaast is het ook mogelijk om savedata van Monster Hunter Generations (Monster Hunter X in Japan), een eerdere versie van deze game, over te zetten. Tot slot is er ook online cross-play voor maximaal vier personen.

De uitgeveven trailer toont verbeterde graphics ten opzichte van de 3DS-versie. Een Europese releasedatum voor de game is nog niet aangekondigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Leuk voor de fans en dit is vast een 3DS port. Maar dit ziet er alleen echt niet uit.

 • Geloof me als ik zeg dat dit reuze mee valt. Monster Hunter games staan er nooit om bekend dat ze er super mooi uitzien. MH op de WiiU zag er ook "niet uit". Deze serie speel je om de gameplay. En die staat als een huis!  MH op de Wii heb ik rond de 1000uur gespeeld. En de WiiU versie rond de 400uur. Dit is voor mij misschien wel een reden om een Switch te halen. Mocht de game naar Europa komen natuurlijk. (Dit verwacht ik wel, MH4Ultimate en MHGenerations op de 3DS hebben het goed gedaan in het westen)

 • Het is 2017 we mogen onderhand toch wel verwachten dat beide graphics en gameplay goed zijn.

 • Dat die game naar de Switch komt is echt de beste beslissing ooit voor Nintendo. De Switch is practisch gemaakt voor deze game (of dit soort coop games, maar aangezien MH eigenlijk de bese coop game ooit is…;)). De echte handhelds werken ook wel voor monster hunter, maar de Switch met zijn lekkere controls, verschillende control opties, kracht in combinatie met zijn mobiliteit maakt dit een match made in heaven.

 • "MH op de Wii heb ik rond de 1000uur gespeeld. En de WiiU versie rond de 400uur."  Sorry, maar waar haal je de tijd vandaan om zo veel te gamen? :P Kom je uberhaupt wel eens buiten?

 • Ik game nu veelste weinig :P Werk werk werk, en als ik tijd vrij heb spendeer ik die inderdaad buiten met vrienden. Vroeger had ik na school meer dan genoeg tijd haha. Vergeet niet dat de Wii versie alweer 8 jaar geleden uitkwam. toen was ik 16.

 • Oh ja shit… tijd gaat veel te snel! Haha! Godver, we worden oud :P

 • De Ultimate-versie van een MH brengt normaal extreem veel nieuwe content, waaronder de toevoeging van de volledige G-rank, welke de game letterlijk honderden uren extra gameplaywaarde geeft.  XX is de Ultimate-versie van X (of Generations hier), maar komt niet eens met G-rank en de grootste updates zijn cosmetisch. X was sowieso al een veel te makkelijk lutserdeel waar je niet na 500, maar na 40 uur al klaar mee was en deze lutseruitbreiding op de meest lutserige MH ooit krijgt nu een port. Had liever MH4U geport of gewoon een nieuw deel gemaakt.  Nieuw deel zit er natuurlijk sowieso nog niet in, want inmiddels begint Capcom dit meer en meer uit te melken (zie deze zwakke "Ultimate" versie en de plotselinge release van drie MH's in twee jaar tijd, in plaats van de gebruikelijke ~5 jaar tussen delen)… De prioriteit zal wel gelegen hebben bij nog eenmaal met de oude SD-engine en graphics een extra goedkoop te produceren deel uitbrengen voor wat extra geld, zoals dat op de Wii U ook al werd gedaan met een 3DS-port van een 3DS-game die weer vanaf de Wii geport was, voordat ze er niet meer onderuit kunnen en wel eens met een nieuwe échte HD-MH móéten komen.  Zucht.

 • Nog nooit een Monster Hunter game gespeeld maar ik heb wel een switch. Zou deze een beetje toegankelijk zijn voor nieuwkomers?

 • Das monster hunter nooit echt, maar gewoon erin springen, zeker als je nog wat vrienden hebt met een switch. Beste coop multiplayer game ooit en de missies bouwen echt perfect op. Genoeg te doen in die games altijd en neem vooral lekker je tijd :)

 • Dit is de meest toegankelijke MH ooit, het is namelijk met afstand de makkelijkste ooit en hij bevat tevens de meeste tutorials en uitleg.  Als je interesse hebt, dan is dit wel een handig eerste deel.

 • Thx voor jullie reacties. Ik houd hem in de gaten.

 • Gewoon doen meccorr.  Ik was begonnen vanaf de wii en die game was erg moeilijk in het begin voor mij omdat elk type wapen die je hanteerd werkelijk anders aanvoelt en moest leren mee om te gaan. Je krijgt werkelijk een gevoel dat je iets bereikt hebt. Je wordt door de tijd als je het goed doet ietsje sterker en dat voel je meteen al in de game. Geeft je een kickgevoel. Op een gegeven moment denk je super sterk te zijn komt er een nieuw monster die je compleet wegvaagt en stel je weer niks voor en streef je ernaar weer een stukje sterker te worden haha dit is monster Hunter. Gaat om het grinden van materialen en dat wekt verslaving bij me op en vele andere miljoenen gamers. De magie van monster hunter begint wannneer je online gaat. Zorg wel eerst voor dat je eerst solo gaat in deze game zodat je basis krachtig genoeg is en de juiste uitrusting , dan zul je veel meer plezier aan beleven online. Kortom de game uitspelen in de offline modus. Dan leer je op je eigen gemak met elk wapen en uitrusting om te gaan. Als je online gaat spelen dan zal het feest echt daadwerkelijk beginnen. Met sommige gamers heb je een klik en met sommigen niet en met sommigen heb je een dreamteam en dan wordt je echt heel krachtig en dat is zeer belonend. Hou er rekening mee dat als je met monster Hunter serieus gaat beginnen dat je dan meestal een paar honderd uren mee bezig bent en kan verslavend zijn :) :) :) ik zou zeggen begin ermee en veel plezier als je hem besluit te halen wanneer hij uitkomt.

 • Nu hopen dat de game ook hier komt of dat de Japnse versie Engelse tekst optie heeft.

 • Graphics is niet om aan te zien, maar is ook niet te verwachten met zo'n bagger gpu als die van de switch.

 • Frustrated much? :')

 • Kan je er niet tegen als iemand feiten over jouw idool benoemd?

 • Het zal me aan m'n reet roesten. :')  Oh en in dit geval is het 'benoemt' (met een 't' dus).
  Graag gedaan. ;)

 • Sinds wanneer zijn meningen feiten?

 • Gewoon niet op reageren JoVo. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren