1. Square Enix wil zorgen dat Hitman-reeks blijft bestaan

Square Enix wil zorgen dat Hitman-reeks blijft bestaan

Ondanks het feit dat Square Enix en IO Interactive niet meer samenwerken, wil de uitgever er voor zorgen dat de Hitman-reeks blijft bestaan.

Eerder deze maand stopte Square Enix de samenwerking met IO Interactive. Daarop volgde een golf aan ontslagen bij de studio. De toekomst van de Hitman-franchise, die in ontwikkeling was bij IO, was daarmee onduidelijk.

In een financieel document (via Gamespot) laat Square Enix weten dat het onderhandelt met mogelijke externe investeerders om er voor te zorgen dat "deze titels" voortgezet worden.

Het is daarmee niet duidelijk of Hitman bij Square Enix blijft of dat een ander bedrijf ermee aan de slag mag, maar de wil om de franchise te laten blijven bestaan is er in ieder geval.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Effe jaartje geld gevangen op de meest recente Hitman game en vervolgens uit elkaar?

  • En weer een spellenreeks dood in naam van Square.    WANNEER gaat Square dat hele Enix gedeelte droppen en weer fatsoenlijke spellen maken. Spelen als Chrono Trigger 2, een ECHTE Final Fantasy (turn based/summons), een nieuwe Parasite Eve, een nieuwe Xenogears, een nieuwe Mana.    Echt wtf zijn die gasten toch allemaal aan het doen. Geef mij 1 dag de leiding daar en moet je eens zien wat er gaat gebeuren. Stelletje prutsers.

  • Ja man inderdaad. Squaresoft is dood gegaan sinds de fusie met enix. jaren 90 waren echt hun hoogtijdagen. Zij komen nooit meer terug. De belangrijkste mensen waaronder de vader van de final fantasie series zijn vertrokken. Zo zonde allemaal. Final fantasy 7,8,9 legendarische. Secret of mana, chrono cross, chrono trigger, secret of evermore meer dan legendarische games…..

  • Dit wordt zo toch geen hitman………………

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren