1. Vanaf nu ook mogelijk om games online te kopen bij Game Mania

Vanaf nu ook mogelijk om games online te kopen bij Game Mania

Game Mania gaat nu ook bij klanten thuis producten bezorgen. De gamewinkel maakt het vanaf vandaag mogelijk om bij het bestellen van sommige producten ook te kiezen voor bezorging aan huis.

Deze service geldt voor zowel preorders als (tweedehands) games en consoles die in de winkel ook beschikbaar zijn. Dit is wel afhankelijk van de beschikbare voorraad. Digitale producten als tegoedkaarten gamecodes kunnen ook via de mail gestuurd worden. Verzendkosten zijn standaard 1,98 euro.

Game Mania is een van de grootste gamewinkels van Nederland en België en verplichtte bezoekers altijd naar de winkel te komen. Klanten kunnen ook punten verdienen met aankopen die ze via de website doen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van games met een mooi verhaal of sfeervolle wereld en groot fan van de gekheid die deze maffe industrie met zich meebrengt.

Reacties

 • Welkom in 2017.

 • €67 voor een nieuwe game….

 • MediaMarkt voor nieuwe games, Gamemania voor 2e hands

 • Zelfs 2e hands veelste duur!
  2e hands kosten 70% van de games daar duurder als nieuw via de beruchte webshops YGZ en Gameresource.  En zelfs ook nog verzendkosten betalen…
  67 euro voor een game.
  Ik snap werkelijk niet waarom Gamemania uberhaupt nog bestaat anno 2017 met zulke prijzen terwijl je vaak voor 15 tot ooit wel 20 euro minder exact dezelfde game hebt met gratis verzending. En dat punten systeem van ze is ook gewoon lachwekkend! Je moet tig games daar aanschaffen wil je wat korting op een aankoop krijgen. Terwijl als je slim bent en je games elders haalt menig fanatiek gamer op jaarbasis een console terug verdiend….  Heb er nog nooit een nieuwe game gekocht en zal het ook nooit doen. Een hele enkele keer met een speciale 3=2 actie een gebruikte game gehaald.  Maargoed blijkbaar trappen er nog dusdanig veel mensen in dat het geoorloofd is om 50 winkels draaiende te houden :D Onvoorstelbaar.

 • Dat is wel erg handig voor het kopen van hun tweedehands games. Gebeurde regelmatig dat ik een spel wilde, dat ze het alleen in stores hadden die niet in de buurt waren.

 • Op een console betaal je geen verzendkosten. Geen idee waar de grens ligt

 • Nu kan je ook online te veel betalen!

 • Ik denk dat het enige voordeel dat gamemania heeft het punten systeem is , en het inleveren van al je oude spellen, maar weet om eerlijk te zijn niet of dat allemaal wel zo handig is om bij hun te doen.

 • Zelf koop ik games online voor 45 euro. De meeste zijn dus single player en na het halen van een platina/100% , ben je wel klaar. Meestal bij een nieuwe game krijg je wel 30-35 euro en zonder hoofdpijn, zoals bij marktplaats.  Soms kan je er zelfs aan verdienen. Kocht Dragonball Xenoverse voor 30 euro op het web en 3 weken later kreeg ik er 35 voor terug. • Blijft veel te duur daar.

 • Ik vraag me af hoe lang het nog zal bestaan. Deze fysieke winkels met voornamelijk games als product om te verkopen. Toen ik zelf contact had en in het wereldje werkte (xbox360-ps3 tijd) vond ik het optelsommetje qua marge op de games al een grote uitdaging. Ik druk het dan zacht uit. Inmiddels zijn er al tig partijen mee opgehouden en doen anderen het "ernaast" zoals een MM.  Maar neem een gemiddeld game mania filiaal. Ik kan me zo voorstellen dat het al een redelijke dag is wanneer er een 30-tal nieuwe games op een dag verkocht worden a60-65 euro. Een prijs die velen al te hoog vinden liggen. De inkoopprijs ligt hoogstwaarschijnlijk niet ver af van periode 2008-2013 dus zal het met normale volume's rond de 35-37eur liggen ex btw. Gooi de btw eroverheen en reken kosten als verpakken klaarzetten manschappen bij logistiek en de transport zelf erbij en met mazzel heb je een 10 euro "tamelijk schone" marge per verkochte nieuwe game.
  Als je dus die 30 nieuwe games verkoopt pak je 300 euro marge op een dag. gooi er nog wat andere spulletjes die verkocht worden bij zoals de tweede hands games (vaak hogere marges) of poppetjes of hardware (nog beroerder qua marge) en met mazzel pakt een filiaal 4-500 euro marge op een dag. En dan moet daar het personeel, gas elektra, huur, etc nog af…
  Als je dan ook nog ziet dat de concurrentie er nog is en de digitale aankopen drastisch toenemen dan zie ik de toekomst voor fysieke specialisten somber in.

 • Zelf koop ik tegenwoordig alles in ps store zodra er een sale is. Dus ik denk dat je gelijk hebt dat er steeds minder games verkocht gaan worden, tweedehands online bestellen is nog wel handig vind ik.

 • Ik vind het ook heel bijzonder dat ketens zoals Game Mania nog overleven. Vaak kopen filialen zoals Mediamarkt zo groot in dat ze de verkoopprijs nog onder de inkoopprijs van de kleinere winkels gooien, laat staan dat ze er nog dikke marge op kunnen verdienen.
  Daarnaast zie je vaak dat de Mediamarkt en Intertoys de eerste ladingen krijgen van nieuwe games en hardware zoals de Switch.  Het is de tweedehandsmarkt die wellicht nog wat doet, maar ik kan je tegelijkertijd genoeg winkels aanwijzen die die 400-500 euro per dag echt niet gaan halen. Met twee personeelsleden is die omzet al gelijk verdwenen.

 • @rw1 Klopt ik ging ook van een droomscenario uit. Er zullen zelfs dagen voorbij gaan waar de 10 stuks aan nieuwe gamesverkopen niet gehaald worden.  @adutchman
  idem, ik gebruik ook steeds vaker de goede psn deals en de soms ook aardige xbl gold deals om collectie uit te breiden. Helaas heb ik alleen ook de behoefte om enkele toppers direct in huis te willen hebben. Dan maak ik maar gebruik van mijn eigen site en de affiliateveroeding die ik opbouw via bol. Heb ik het iig day one weliswaar niet goedkoop maar komt uit op euro of 56. Gaat dan om zeer recente releases maar dat vind ik prima.

 • Let maar op nog steeds krijg je hetzelfde antwoord dat een product niet voorradig is bij een winkel uit je stad.

 • als ik ergens nooit games haal is het wel bij Game Mania. Ik snap dat het tweedehandsaanbod daar leuk is, maar voor nieuwe games moet je dus echt niet naar die winkel gaan.
  Heb ook nooit begrepen dat zij de prijs consequent hoger hebben dan bij alle andere winkels.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren