1. Nintendo en Apple zouden om productie van onderdelen strijden

Nintendo en Apple zouden om productie van onderdelen strijden

Het zou voor Nintendo moeilijk zijn om genoeg onderdelen voor de Switch te produceren door concurrentie met Apple.

Hoewel Nintendo en Apple verschillende producten maken, kopen ze hun geheugen beiden bij Toshiba. Omdat Apple zo groot inkoopt, blijft er voor Nintendo mogelijk te weinig geheugen over voor een verhoging van de productie van de Switch, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Maandag zeiden andere anonieme bronnen dat Nintendo de productie van de Switch dankzij de grote populariteit zou willen opschroeven. Die productie zou moeten stijgen tot 16 miljoen dit jaar, waar Nintendo onlangs nog op 10 miljoen exemplaren wees.

De bronnen van The Wall Street Journal zeggen dat Nintendo dit jaar zelfs 20 miljoen Switches wil laten maken en verkopen, maar dan moeten daar wel voldoende onderdelen voor zijn.

Naast geheugen van Toshiba heeft Nintendo ook moeite om genoeg lcd-schermen en trilmotoren voor de controllers in te slaan. Omdat Nintendo zijn bestaande productie verhoogt, zijn de bestellingen kleiner dan die van grote smartphonemakers zoals Apple, die daarom voorrang krijgen.

De Nintendo Switch is de populairste Nintendo-spelcomputer in jaren, en de snelstverkopende spelcomputer van het Japanse bedrijf. Volgens de bronnen wil Nintendo de productie van de Switch significant verhogen, omdat het bedrijf vreest voor boze klanten in het najaar. Dan wil Nintendo zijn nieuwe game Super Mario Odyssey uitbrengen, waarvoor nieuwe klanten de console vermoedelijk in huis gaan halen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik zie de laatste tijd steeds meer Nintendo Switch's in de schappen liggen en dat is op zich een goed teken na de grote vraag in het begin. Ik hoop voor Nintendo dat ze het momentum kunnen behouden en er nog veel kunnen verkopen wanneer Super Mario Odyssey verschijnt.  Ps 'Omdat' in de één na laatste alinea moet 'Ondanks' worden.

 • Fuck Nintendo, Apple is tha shit! :P

 • apple is idd shit

 • Ik denk dat er wel genoeg chemisch afval aan iPhones is op de wereld. Zeker met elk jaar een onnodig nieuw exemplaar.  Laat ze maar even wat inleveren in ruil voor een paar nodige Switches. :P

 • Ik denk dat er wel genoeg chemisch afval aan consoles is op de wereld. Zeker met elke zoveel jaar een onnodig nieuw exemplaar.  Laat ze maar even wat inleveren in ruil voor een paar nodige telefoons.

 • Buh joh, er zijn max. 700 miljoen verkochte consoles op de wereld in heel hun bestaan tegenover die 3 miljard smartphones op 1 week tijd…

 • Dat ja, DeeZet.  Een paar nodige telefoons. Lmao.

 • "Buh joh, er zijn max. 700 miljoen verkochte consoles op de wereld in heel hun bestaan tegenover die 3 miljard smartphones op 1 week tijd…"  Klopt, maar die nieuwe iPhone die ik haal, gebruik ik de hele dag door. Een console van Nintendo staat na een half jaar vaak stof te happen ;)

 • mijn comment slaat natuurlijk nergens op, maar de logica is net zo krom als die van Aurora :D

 • Ook die comment slaat natuurlijk nergens op.  En de nieuwe iPhone die je haalt, vervang je tevens na twee jaar al voor een nieuwe, terwijl hij tien keer langer dan dat mee gaat. Immers, wie wil er nog een iPhone 6 wanneer de 8 er twee jaar later al is. Of 6S/7S of hoe ze die shit ook noemen om de indruk te wekken dat het niet zo idioot snel gaat als het gaat.
  Neem daarbij dat er van die dingen 1000x meer worden geproduceerd in een jaar dan van een console in zijn hele levenscyclus en het is wel duidelijk dat we misschien eens zouden moeten minderen met het produceren van zoveel troep die we niet nodig hebben. Daar gaat Apple natuurlijk schijt aan hebben, though.  Tevens is de console de enige die je koopt in minstens het drievoudige van die twee jaar.

 • Jij bent er één van PC Master Race heb ik gister geleerd Aurora, dus met jou praat ik niet meer :P ;)

 • Ik ben er gisteren ook voor het eerst achter gekomen dat ik er daar één van ben. SnakeNL heeft me erop geattendeerd. Nu kan ik mezelf ook niet meer aanzien en ben ik blij dat ik in een land woon waar euthanasie wordt begrepen.

 • LOL, met die logica zou ik op m'n 360 moeten spelen want hij werkt nog. Maar ik wil liever op de Xbox One spelen. Met telefoons is het precies hetzelfde. Inderdaad werkt de iPhone 5 nog prima, maar op een gegeven moment kan je niet meer upgraden naar de laatse OS, en kan je niet meer alle apps en games draaien. De reden dat veel mensen hun telefoon na 2 jaar vervangen heeft volgens mij meer te maken met het model van de providers dan dat mensen echt een nieuwe telefoon willen. Tuurlijk zijn er mensen die dat wel willen, maar die zijn er ook in de gaming wereld. Heb ik een Scorpio nodig? Absoluut niet. Maar ik wil er wel een. Overigens gebruik ik nog steeds een iPhone 5 haha. Snap verder je punt echt wel, maar er is niet zoveel verschil tussen mobiele telefoons en consoles/PC's als dat je graag zou willen volgens mij.

 • Oh, vandaar die 32gb in dat apparaat. Ze hebben gewoon niet meer op voorraad :p

 • Ik vind de switch ook zeer interessant en overweeg zeker om 1 in huis te halen. Ik zit eigenlijk nog te wachten op een aantal aanvullende top titels om het de moeite waard te maken.

 • De nostalgie.

 • Een Mario Odyssey bundeltje voor 250 euro zal dat zo rond de feestdagen vermoedelijk wel gaan doen.

 • Furyan dat is lang geleden!

 • De kern van het probleem is dat Nintendo, zoals een Japans bedrijf hoort, enkel in wil kopen bij Japanse bedrijven. Flashgeheugen komt dus enkel bij Toshiba weg en de schermen bij Japan Display. Apple verdeelt zijn inkopen niet voor niks over verschillende partijen.  Tweede probleem is dat Nintendo een bizarre hoeveelheid Switches wil produceren. Eerste inschatting was voorzichtig, 5 miljoen is namelijk al behoorlijk veel als je naar de Wii U-verkoopcijfers kijkt. Het bleek wel lekker te gaan, toen zijn ze naar 10 miljoen gegaan. De verhoging is nu naar 18 miljoen: PS4 niveau en Wii niveau.  8 miljoen meer afnemen op zo'n korte termijn, dat gaat lastig. Gezien Toshiba en Japan Display allang hun resources aan een klant hebben verkocht die wel zekerheid biedt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren