1. Drm-beveiliging Rime binnen vijf dagen gekraakt

Drm-beveiliging Rime binnen vijf dagen gekraakt

De drm-beveiliging van Rime is binnen vijf dagen na de release van de game gekraakt. Eerder deze week beloofde ontwikkelaar Grey Box de online beveiliging te verwijderen wanneer dit zou gebeuren.

Rime maakt gebruik van de bekende Dunovo-drm, die piraterij moet voorkomen door een constante online verbinding te eisen voor ook singleplayer-games. Producer Cody Bradley zegt dat ze schrokken van de statistieken van piraterij in pc-games.

"Aan het einde van de dag is het onze plicht als een uitgever om de ip van het ontwikkelteam zo goed mogelijk te beschermen. Op dit moment is Denuvo onze enige optie.
Het is altijd onze intentie geweest om Denuvo te verwijderen bij een crack. Gebaseerd op andere titels verwachten we dat dit twee tot drie weken zal duren. We zullen geen nieuwe versie van Denuvo patchen."

Op dit moment wachten spelers dus af of Grey Box de belofte nakomt. Gebruikers melden vooral prestatieproblemen vanwege de drm, die met een toekomstige versie zonder beveiliging verholpen moeten worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Er mag een update komen. Denuvo is al verwijderd. Het is trouwens denuvo.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren