1. Fable Fortune in juli beschikbaar op pc en Xbox One

Fable Fortune in juli beschikbaar op pc en Xbox One

Het virtuele kaartspel Fable Fortune is vanaf 11 juli als early access-game speelbaar op pc en Xbox One.
.
Dat hebben ontwikkelaars Flaming Fowl Studios en Mediatonic aangekondigd. Hoewel het spel uiteindelijk gratis speelbaar moet worden, zal deze vroege versie nog 12,99 euro kosten. De ontwikkelaar noemt dat een 'founders pack' en het levert spelers zo'n 40 euro aan in-game items op, waaronder twintig pakjes kaarten en zelfs een exclusieve kaart.

Fable Fortune werd oorspronkelijk ontwikkeld door Lionhead Studios, waar de Fable-reeks werd gemaakt, maar Microsoft sloot de studio uiteindelijk. Microsoft vond het echter geen probleem de licentie voor de reeks uit te lenen aan Flaming Fowl Studios, dat uit voormalige Lionhead-werknemers bestaat. Fable Fortune heeft op Kickstarter gestaan maar behaalde daar niet zijn doel, maar de studio wist ergens anders financiering vandaan te halen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Zolang Hearthstone niet verschijnt op consoles, denk ik dat er best een publiek is voor een goed geproduceerde, mooi aangeklede cardgame. Het Fable universum is ook charmant genoeg om hier mee weg te komen, dus denk dat Fortune best een beetje kan verrassen. Ik heb er wel interesse in. Vind het er ook een stuk aantrekkelijker uitzien dan die Elder Scrolls cardgame. Ga het wel even spelen volgende maand :)    En dan op naar Fable 4… ;)

  • Laat het een stap zijn naar Fable 4 inderdaad. Er is hoop!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren