1. Ninja Theory's Hellblade verschijnt op 8 augustus

Ninja Theory's Hellblade verschijnt op 8 augustus

Hellblade: Senua's Sacrifice is vanaf 8 augustus beschikbaar op PlayStation 4 en pc.

De game van de makers van DmC: Devil May Cry en Enslaved gaat 29,99 euro kosten. Ninja Theory ziet de game als een experiment, omdat het een kleiner project is dan grote titels die door de uitgevers worden uitgebracht, maar het spel wel meer toeters en bellen heeft dan de gemiddelde indiegame, waaronder de strakke motion capture.

"Ons doel is om de 'middelgrote game' terug te brengen. Hellblade is ongeveer half zo groot als een AAA-game, maar kost dan ook de helft minder", aldus ontwikkelaar Dominic Matthews. "Door de game digitaal uit te brengen houden we de kosten laag en komt meer geld direct terug naar ons zodat we nieuwe games kunnen maken."

Hellblade is al een aantal jaar in ontwikkeling bij Ninja Theory. De game wordt ontwikkeld door een team van zo'n twintig mensen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Ik wist niet dat dit een 'kleine' game ging worden. Heb me destijds zeker vermaakt met Enslaved :)

  • Indrukwekkend dat ze dit maken met maar 20 mensen

  • Cool! :)

  • Leuk! Ben benieuwd!
    Ik vond Enslaved erg leuk en DmC was erg lekker om te spelen :D

  • Alhoewel ik graag naar deze game uitkijk, ben ik door dit bericht er minder enthousiast over geworden. Jammer om na drie jaar te horen dat dit uiteindelijk 'een kleinere game' gaat worden. Laten we het dan ook maar niet hebben over de release-datum die lang op zich liet wachten in mijn ogen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren