1. Create-a-class in Call of Duty: WW2 wordt vervangen door Divisions

Create-a-class in Call of Duty: WW2 wordt vervangen door Divisions

In een Q&A via PlayStation hebben Sledgehammer-hoofden gezegd dat Divisions in Call of Duty: WW2 het gebruikelijke create-a-class-systeem vervangen.

Toen een Twitter-gebruiker vroeg of de game een create-a-class-systeem bevat, antwoordde Condrey:

"We zijn een paar dagen verwijderd van E3 en het team van Sledgehammer Games kan niet wachten om meer te delen over de multiplayer. We kijken vooral uit naar Divisions, die in feite herdefiniëren hoe spelers hun tijd investeren in hun multiplayer-soldatencarrière.

Het verplaatst het create-a-class-systeem en spelers kunnen kiezen uit vijf iconische Tweede Wereldoorlog-divisies met specifieke gevechtstraining, divisietraining, en wapenvaardigheden. We denken dat het Call of Duty-veteranen intrigeert en we kunnen niet wachten om het aan de fans te laten zien."

Verder konden de ontwikkelaars niet veel delen over de multiplayer. Spelers moeten in ieder geval "authentieke WO2-wapens, iconische locaties en een hoop nieuwe manieren om te strijden" verwachten. De War Mode is daarnaast een strategische nieuwe modus waarin spelers als geallieerden en Duitsers vechten om bepaalde punten op het front.

Call of Duty: WW2 verschijnt op 3 november 2017 voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Mogelijk is een Switch-versie van de game in de maak.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het doet mij een beetje aan Overwatch denken als ik het zo lees.

 • Wow, een dergelijke aanpassing had ik niet verwacht. Wellicht komen er dan toch nog meer grote veranderingen dit keer.  Ik hoop ook dat dit ervoor zorgt en bedoeld is om het wat eerlijker te maken. Dat iedereen een beetje soortgelijke divisions heeft en dat hoge levels niet met zelfgemaakte classes vol met overpowerde wapens en ladingen aan perks, streak rewards en andere garbage die weg moet, over de lagere levels heen walsen.  Zou het ook meer skill-based van worden, wat toch wel mijn voornaamste wens is voor deze CoD.

 • Ik wacht de beta wel af als er te veel killstreaks in zitten dan hou ik het bij de zombie modus

 • Waarom dat? Je kan zelf geen kill streaks fixen?

 • Nee maar de kilstreaks gaan nergens over te overpowerd en te makelijk haalbaar ze moeten gewoon naar de world at war terug qwa kilstreaks 3 stuks waren dat en allemaal makkelijk te counteren

 • Klinkt meer als een kopie van Battlefield. Terecht, want die game is mijlen verder dan COD.

 • Bij Battlefield heb je ook gewoon create a class

 • Je kan bij BF uiteraard wel je wapens etc. aanpassen. Maar dat is niet zo vrij als het create a class systeem bij CoD. Bij BF blijf je toch binnen een bepaalde divisie. De wapens bij support zijn heel anders dan die van een medic.
  Dus volgens mij is dat echt niet 'gewoon create a class'.

 • Meningen..

 • Battlefield 1 is een prima game, maar helaas vind ik het na 100+ uur spelen erg repetitief worden. Vandaar dat ik het nu al niet meer speel, het wordt simpelweg gewoon saai na een tijdje. Daarom hoop ik dat in deze CoD meer factoren zitten die het spelen leuk houden voor een tijdje.

 • Nou ja, eigenlijk bestonden vaste classes, zoals in Battlefield, al veel eerder dan het vrije create a class systeem van CoD. Dus hoe kun je een oud systeem, waar overigens niets mis mee is, verder noemen?

 • Nou ja, eigenlijk bestonden vaste classes, zoals in Battlefield, al veel eerder dan het vrije create a class systeem van CoD. Dus hoe kun je een oud systeem, waar overigens niets mis mee is, verder noemen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren