1. Dit was het nieuws - E3-plannen van Sony, Microsoft en Nintendo

Dit was het nieuws - E3-plannen van Sony, Microsoft en Nintendo

We staan aan de vooravond van de E3, maar deze week is er al een hoop gebeurd. Zo werden er nieuwe Pokémon-games aangekondigd, werd FIFA 18 onthuld kwamen we meer te weten over de E3-plannen van de grote uitgevers.

Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon in november naar 3DS
Pokémon Sun en Moon krijgen een vervolg in de vorm van Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon voor Nintendo 3DS. De games spelen zich af in dezelfde Alola-regio, maar krijgen een volledig nieuw verhaal. Uiteraard zijn er ook nieuwe pokémon te vangen en nieuwe gebieden om te ontdekken.

De naam lijkt afgeleid van de Ultra Beasts die in Pokémon Sun en Moon te vangen zijn, wat wellicht betekent dat de game over deze wezens gaat. De twee legendarische pokémon die op de hoes van de games staan, Solgaleo en Lunala, hebben een visuele update gekregen en lijken uit een andere dimensie te komen.

Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon verschijnen op 17 november op Nintendo 3DS. Een Switch-versie is niet genoemd tijdens de Direct-uitzending. Ook werden Pokkén Tournament DX voor de Switch en Pokémon Gold en Silver voor de Virtual Console op de 3DS.


FIFA 18 trailer - Ronaldo coverster voor FIFA 18
Electronic Arts heeft zojuist bekendgemaakt dat FIFA 18 op 29 september 2017 uitkomt op PlayStation 4, Xbox One, PC, PlayStation 3 en Xbox. FIFA 18 zal gebruik maken van Motion Capture-beelden van Cristiano Ronaldo.

“De beste speler ter wereld is de drijvende kracht geweest achter het feit dat we op het veld de grootste stap voorwaarts hebben kunnen maken in de geschiedenis van de game,” zei Aaron McHardy, Senior Producer voor EA SPORTS FIFA. “We zijn heel erg blij dat we met Cristiano hebben kunnen samenwerken. Door met hem te werken hebben we veel geleerd over zijn unieke speelstijl en wat hem nu zo bijzonder maakt. Zijn passie, energie en wereldwijde fanbase maken hem de perfecte ambassadeur voor FIFA 18.

“Het doet me enorm veel plezier om op de cover van FIFA 18 te verschijnen”, zei Ronaldo. “Dit is een geweldig gevoel, en ik ben dankbaar dat ik hiervoor ben gekozen.”


Sony-bazen over PSVR, PS4 Pro, Vita en backwards compatibility
Sony Interactive Entertainment America CEO Shawn Layden heeft in een aantal interviews verteld over de toekomst van PlayStation. Hij heeft vertrouwen in PSVR en de Vita, is lovend over de PlayStation 4 Pro. Daarnaast zegt zijn collega Jim Ryan dat hij backwards compatibility niet snel ziet gebeuren.

"Zoals je weet haalden we vorig jaar een stunt uit door drie nieuwe stukken hardware uit te brengen in zestig dagen. Waarschijnlijk doen we dat niet nog een keer. We zien PlayStation VR niet als een trend van korte duur, maar een gloednieuw medium. Niet alleen voor gaming entertainment, maar ook voor non-gaming entertainment", aldus Layden.

Over verkopen van nieuwe hardware meldde Layden dat een op de vijf verkochte PlayStation 4-consoles een Pro betreft, ondanks de meerprijs van honderd dollar. Over de verkopen van de PlayStation VR was hij ook positief, Sony heeft wat hem betreft wat steken laten vallen wat de bevoorrading van de bril betreft.

Vita
Layden zei verder in een interview met The Verge dat de PlayStation Vita als platform nog steeds levensvatbaar is.

"Vita is nog steeds een levensvatbaar platform, hoofdzakelijk op de Japanse en Aziatische markten. We hebben ontwikkelaars in Japan die voor dat platform ontwikkelen, maar het sloeg gewoon niet aan in Europa en Amerika. Het is moeilijk om in te schatten waarom precies, maar het had voor ons gewoon geen groot genoeg publiek om er verder aan te bouwen."

Backwards compatibility
Tot slot ging het Europese Sony-hoofd Jim Ryan in op backwards compatibility voor PlayStation 4.
"Hoewel we hebben geploeterd met backwards compatibility kan ik zeggen dat het een van de features is waar veel om wordt gevraagd, maar eigenlijk niet veel wordt gebruikt. En ik was laatst op een Gran Turismo-evenement waar ze PlayStation 1-, 2-, 3- en 4-games hadden staan. De PlayStation 1 en 2 zagen er antiek uit, waarom zou iemand dat willen spelen?"

Sony bevestigde vandaag ook een aantal games die getoond worden op E3 2017.

Persconferentie Microsoft duurt langer dan in voorgaande jaren
Xbox-baas Phil Spencer heeft in een tweet laten weten dat de persconferentie van Microsoft langer dan negentig minuten duurt.

In voorgaande jaren duurden de persconferenties van Microsoft maximaal negentig minuten, maar omdat de consolefabrikant dit jaar meer games heeft om te tonen en deze de aandacht wil geven die ze verdienen worden de persconferentie iets verlengd.

Het is nog niet bekend hoe lang de persconferentie dit jaar zal duren, maar waarschijnlijk zal er ook aanzienlijk veel tijd besteed worden aan Microsofts nieuwe console Project Scorpio.
Microsoft houdt dit jaar zijn persconferentie op zondag 11 juni om 11 uur Nederlandse tijd. Een schema met alle informatie over persconferenties tijdens E3 2017 is hier te vinden.


Microsoft refereert naar PS4 Pro, legt S-logo vast en toont geen vr op E3
Microsoft heeft verschillende teasers geplaatst voor Project Scorpio, de nieuwe Xbox-console die op de E3 getoond wordt. Verschillende gamers hebben echter opgemerkt dat de video's verborgen berichten bevatten. Ook heeft Microsoft een S-logo vastgelegd en zal de uitgever geen vr tonen op de E3.

Zo zijn bij het reuzenrad de tekens "6>4" te vinden, die ongetwijfeld verwijzen naar de zes teraflops van de Scorpio ten opzichte van vier op de PlayStation 4 Pro. Een minder duidelijke boodschap is de code X10S101-317, dat volgens sommigen een releasedatum op 13 oktober 2017 betekent.
Daarnaast heeft Microsoft een logo vastgelegd dat overeen komt met het marketingmateriaal voor Project Scorpio. Het logo is in feite een S, met een dwarse uitsnede. Het handelsmerk valt onder "video game consoles voor gebruik met een extern scherm" en "video game-afstandsbedieningen".

Virtual Reality
Tot slot werd bekend dat Microsoft op de E3 geen vorm van virtual of mixed reality zal tonen voor de Xbox One of Project Scorpio. Tegen Polygon zegt het bedrijf:

"Onze focus is het maken van een succesvolle mixed reality-ervaring op Windows 10-pc's. We denken dat een Windows-pc het beste platform is voor mixed reality dankzij het open ecosysteem en de enorme install base . Hiermee bieden we de beste mogelijkheden voor ontwikkelaars en de meeste keuze voor consumenten."

Microsoft houdt zijn persconferentie op zondagavond 23:00 uur. Kijk hier voor het hele schema.

Nintendo E3 Spotlight duurt ongeveer een half uur
Met de aankondiging van het Pokkén Tournament DX-toernooi op de E3 heeft Nintendo meer details bekendgemaakt over hun andere E3-plannen. Hieruit blijkt dat de Nintendo Spotlight ongeveer dertig minuten duurt.

Op dinsdag 13 juni om 18:00 uur Nederlandse tijd zendt Nintendo hun Spotlight uit, die focust op Switch-games die dit jaar nog moeten verschijnen. Volgens de nieuwe informatie zal de daaropvolgende Nintendo Treehouse rond 18:30 uur beginnen, waardoor er ongeveer dertig minuten beschikbaar zijn voor de Spotlight. De Nintendo Treehouse Live gaat daarna in op verschillende Nintendo Switch- en 3DS-games.

Later op de dag zendt Nintendo een Splatoon 2-toernooi uit en op woensdag een Pokkén Tournament DX- en Arms-tournooi uit. Kijk hier voor het schema.


Kojima's Death Stranding wordt niet op E3 getoond
Death Stranding, de nieuwe game van Hideo Kojima, wordt niet getoond op E3 aankomende week.

Dat bevestigt Kojima, de geestelijk vader van de Metal Gear-reeks, in een aantal berichten op Twitter. Volgens hem richt het ontwikkelteam van Death Stranding zich volledig op het maken van de game, in plaats van een demo of trailer tonen op de gamebeurs die volgende week in Los Angeles wordt gehouden.

Kojima deelde wel een teaser van Death Stranding met artwork van een spinnenweb die als ster gevormd is. Wat daarmee bedoeld wordt is niet bekend.

Ondanks dat Kojima heeft bevestigd dat Death Stranding niet op E3 wordt getoond, praat de ontwikkelaar zelf wel met journalist Geoff Keighley op zijn E3 Coliseum-panel. Die wordt op woensdag om 00:15 uur Nederlandse tijd gehouden.


Shenmue 3 uitgesteld naar 2018
Shenmue 3 zal in de tweede helft van 2018 uitkomen, dat heeft regisseur Yu Suzuki middels de Kickstarter-pagina bekendgemaakt.

"Door het gebruik van nieuwe technologieën konden we nieuwe mogelijkheden en expressies ontdekken. Op veel manieren is de game groter en mooier geworden dan ik had verwacht. We hebben echter meer tijd nodig om de game bij jullie af te leveren."

Shenmue 3 stond gepland voor december dit jaar, maar is nu dus uitgesteld naar 2018. Ook is de game niet aanwezig op de E3.

De game verschijnt exclusief op PlayStation 4.


Pokémon Go viert verjaardag met festivals en in-game evenementen
Pokémon Go bestaat binnenkort een jaar en Niantic heeft aangekondigd dit groots te vieren met wereldwijde festivals en in-game evenementen.

Het digitale evenement start op 13 juni en staat in het teken van de zonnestilstand. Tijdens dit 'Solstice Event' zijn er meer vuur en ijs-pokémon te vinden, krijgen spelers veel meer xp voor goed geworpen pokéballs en egg incubators zijn met korting verkrijgbaar.

Kort na dit evenement kunnen spelers een nieuwe update verwachten die zich focust op 'collaborative group gameplay features'. Ter voorbereiding van deze grote update worden gyms tijdelijk stilgelegd.

Daarnaast vindt op 22 juli het eerste festival plaats in Chicago. Niantic meldt dat spelers in Europa ook kunnen rekenen op dergelijke festivals, maar daar wordt later meer over bekend.
Recent bevestigde Niantic dat er deze zomer legendarische Pokémon verschijnen in Pokémon Go.


Hackers dreigen info Cyberpunk 2077 te verspreiden
CD Projekt Red is gehackt. De hackers dreigen interne documenten, waaronder info over een vroeg ontwerp van Cyberpunk 2077, openbaar te maken als de ontwikkelaar niet een bedrag betaalt.

Dat maakte CD Projekt Red donderdag bekend op Twitter . Het is niet bekend wie er achter de hack zit. De ontwikkelaar is bekend van de franchise The Witcher. Cyberpunk 2077 moet nog verschijnen.

CD Projekt Red zegt niet van plan te zijn het geldbedrag te betalen. Hoe hoog het geëiste bedrag is, heeft de ontwikkelaar niet naar buiten gebracht. Ook zegt het bedrijf dat de documenten oud en niet langer representatief zijn voor de huidige visie van het spel.

"Als je uitkijkt naar het spelen van Cyberpunk 2077, is het het beste om alle informatie die niet direct van ons komt te vermijden", aldus de ontwikkelaar ineen verklaring. "Als de tijd rijp is, hoor je van ons meer over Cyberpunk 2077."

Disney en streamingservice Netflix troffen een soortgelijke actie. In mei beweerde een hacker de toen nog te verschijnen film Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales in handen te hebben. Disney zelf ontkent dit, maar zegt wel gehackt te zijn. In het geval van Netflix werd gedreigd het nieuwe seizoen van de serie Orange is The New Black online te plaatsen. Toen Netflix weigerde te betalen, werden er inderdaad afleveringen van de serie op het internet geplaatst.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Door de cover zou ik FIFA 18 bijna skippen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren