1. Phil Spencer: 'PS4 Pro is Xbox One S-concurrent'

Phil Spencer: 'PS4 Pro is Xbox One S-concurrent'

Phil Spencer heeft in een interview met Eurogamer over de Xbox One X gezegd dat hij de PlayStation 4 Pro niet ziet als een concurrent voor de Xbox One X. In plaats daarvan zou de console concurreren met de goedkopere One S.

"Ik kijk meer naar de Pro als een concurrent van de Xbox One S, dan van de One X. Dit is een echte 4k-console. Als je gewoon naar de specs van het apparaat kijkt, dan is het geen partij voor elke andere console op de markt."

Ondanks het uitbrengen van de One X, denk Spencer dat de Xbox One S het meest gaat verkopen in 2018. De Xbox One S heeft een adviesprijs van 249 euro, terwijl de Xbox One X 499 euro gaat kosten.

Ook wijdde Spencer zich uit over de first-party-aankondigingen van Microsoft. Spencer noemt Forza Motorsport 7, Ori and the Will of the Wisps en Sea of Thieves als waardevolle aankondigingen, maar geeft toe dat het bedrijf nog kan groeien op dit gebied. Voor de nieuwe Halo en Gears of War was het volgens Spencer nog te vroeg, net als een aantal andere games.

Microsoft kondigde maandag de Xbox One X aan. Lees hier meer over de afmetingen van de console ten opzichte van de PS4 Pro.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik weet niet of die *echte 4k console* opmerking handig is. Als er straks een paar games geen 4k Native zijn , kan dit voor sommige mensen als misleiding aanvoelen.

 • Ik kan ook bijna niet geloven dat ALLE games Native 4K zullen zijn op de X. Het zou wel tof, zijn maar FPS is ook een essentieel onderdeel in mijn ogen.

 • Wat ze dan denk ik zullen doen is, net als met backwards compatibility, met de vinger wijzen naar de ontwikkelaar. Hun first party titels zullen denk ik wel native worden. Als derde partijen dat niet voor elkaar krijgen, kunnen ze zeggen "aan ons lag het niet, wij hebben ze de mogelijkheden gegeven".  PR-technisch is dat een slim praatje…

 • Ja dat dacht ik ook Shadowhunter. Ik ben het ook niet zo van Spencer gewend om met gestrekt been te reageren. Hij was altijd wel redelijk mild en komt er ook vaak genoeg voor uit dat er erg veel tofs bij de concurrentie te beleven is.  Het is nu eenmaal een aparte generatie geworden met de gewone One / PS4 en een soort One 1.1 in de vorm van de S. Dan heb je met de pro weer een ps4.5 en komt MS met een One 1.7 of wat ook.

 • @That Mr Awesome
  Maar zit daar niet een (grote) kern van waarheid in?

 • Toch al flinke lijst Native 4K games.
  https://mspoweruser.com/heres-a-list-…  Inderdaad lang niet alles. Hopelijk wordt dit snel meer.

 • Jazeker Piet

 • @robskeee  oh, wauw dat is al een behoorlijke lijst inderdaad. Mooi dat er direct zoveel support is.  Anderzijds is ook bijvoorbeeld bekend dat Destiny 2 30fps loopt op de One X, hetzelfde als op de PS4pro. Zal misschien iets met de marketingdeal met Sony te maken hebben, maar ook een krachtige console blijft afhankelijk van andere schakels in de ketting.

 • Overigens blijft het wel een slimme vorm communicatie naar de klant, inderdaad.  Ik ben inderdaad wel erg benieuwd hoeveel games er bv. over een jaar in de lijst staan! :)
  Ook ben ik inderdaad erg benieuwd naar het FPS aspect.

 • @mr Awesome
  Nee , CPU bottleneck. Het is dezelfde CPU als alle console alleen een beetje wat meer opgevoerd.  Optie 2 : oneerlijk tegenover mensen met een normale xbox in pvp. ( 30-60 fps)

 • Dat zijn ook twee goede punten inderdaad Shadow. Heb verder geen verstand van CPU's en teraflops dus ik geloof je op je woord ;)

 • Team Xbox One X moet rekening houden met Team Xbox One 2013.
  De multiplayer zal hetzelfde moeten draaien als de console uit 2013. Zoals ik al zei: Een krachtpatser die teddybeertjes moet optillen. De 30 fps in Destiny 2 hebben dus NIKS met de Pro te maken, maar met Destiny 2 spelers die op de 1.3 tflps Xbox spelen.  Deal with it. De X en de Pro hebben beidde een serieuze achilleshiel. En bedenk dat de Xbox X de 900p console moet respecteren.

 • @Robskee  Dat hoeft niet allemaal native te zijn. Dat staat onderaan namelijk:  "One of those, as you have mentioned, is 4K UHD. At first glance, it appears as if this means the game will be rendered at native 4K. Alas, this is not entirely true.  According to Microsoft, the 4K UHD moniker only applies to a 2160p "frame buffer" output, that includes Native 4K, checkerboarding and Dynamic Resolution. This means that a game may not render in 4K, but its output may still be 4K. That, alone, is enough to warrant a 4K UHD label."

 • De 6>4-opmerking maakt dit flutverhaaltje ook zo hypocriet lol. Microsoft vergeleek het letterlijk een paar dagen geleden nog met de Pro.

 • Verder denk ik dat Phil deze opmerking over concurrentie (die er natuurlijk alleen maar is voor One X > Pro grootspraak & Pro denigregen, maar het hoort erbij) in zijn hoofd kan onderbouwen met het volgende:  PS4 Pro draait zeer zelden native 4K, kan dit niet echt aan en upscaled meestal 1440p omhoog voor 4K-output (daarom wss de opmerking en extra sneer "andere consoles gebruiken technologische trucjes om een 'soort van' 4K te behalen" in het originele, Engelse citaat). Xbox One S kan ook niet echt 4K-games draaien, maar doet dat in ieder geval nog wel met film vanaf bluray discs (dacht ik?) en streamingdiensten (toch?). Ofwel, beide zijn een "soort van" 4K-consoles, terwijl de One X daar ver boven staat en standaard native 4K is zonder poespas. Daarom concurreren One S en Pro meer met elkaar.  Leuk verzonnen en achterlijk tegelijkertijd natuurlijk, maar mocht hem om onderbouwing gevraagd worden, dan verwacht ik iets in deze vorm…

 • Tijd voor Doctor Phil.

 • Flame wars incoming!!!
  *pakt zoute popcorn*

 • Gezien je reacties de afgelopen weken op IG, wist ik gewoon dat je meer een zoute popcorn persoon was dan zoete popcorn. ;) :P

 • Ik zat ook al te kijken. Helaas nog net te vroeg

 • Ik ben niet zo zoet aangelegd nee.
  Hoe zouter, hoe beter en een beetje azijn kan ook nooit kwaad! XD

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren