1. Nieuws van de dag - De restjes van de stortvloed

Nieuws van de dag - De restjes van de stortvloed

Tijdens de E3 verschijnt er een hoop nieuws buiten de persconferentie om, dus hebben we de belangrijkste hieronder op een rijtje gezet. Hou de site in de gaten voor meer samenvattingen en round-ups!

Releasedata pc-versie en bèta Destiny 2 bekend
Bungie heeft bekendgemaakt dat Destiny 2 op 24 oktober voor de pc verschijnt. De consoleversie komt twee dagen eerder uit dan gepland, op 6 september, waarvan de bèta in juli van begint.

Destiny 2 zou aanvankelijk op 8 september uitkomen, maar aan het einde van de trailer was plotseling 6 september te zien. De ontwikkelaar bevestigt dat dit de nieuwe releasedatum is. Iedereen die van plan is Destiny 2 op PC te spelen, moet helaas nog tot 24 oktober wachten.

De console-bèta van Destiny 2 heeft ook eindelijk een startdatum gekregen. De bètaperiode is van 18 tot 23 juli, maar slechts alle dagen speelbaar bij een pre-order van de PlayStation 4-versie.

Hieronder is een schema te vinden van de startdata per platform. In de bèta kunnen spelers de eerste missie spelen, de Inverted Spire strike, de Countdown multiplayer-modus en 'iets wat geheim blijft'.

Ook werd bekend dat Destiny 2 op de Xbox One X in 30 fps op native 4k gaat draaien, in plaats van 60fps.

  • 18 juli - PlayStation pre-orders Destiny 2

  • 19 juli - Xbox pre-orders Destiny 2

  • 21 juli - Open bèta voor iedereen

  • 23 juli - Einde bèta

  • Augustus - pc-bèta

Destiny 2 verschijnt op 6 september voor de PlayStation 4 en Xbox One, en op 24 oktober voor de pc. Bekijk hier de nieuwe trailer van de game.


Assassin's Creed: Origins krijgt Legendary Edition van 800 euro
Assassin's Creed: Origins krijgt bij launch een Dawn of the Creed Legendary Edition die 800 dollar zal kosten. De uitgebreide versie bevat onder andere een standbeeld van kunsthars en een handgetekende wereldkaart.

Behalve de kaart bevat de Legendary Edition ook de Gold-editie van de game met een season pass, de soundtrack, een artbook, Bayeks adelaarsschedelamulet van kunsthars, Twee originele art-kaarten, een steelbook, 4 grote lithografieën en een Bayek en Senu-actiefiguur van 73 centimeter.

De editie is exclusief verkrijgbaar de op de website van Ubisoft . Hier zijn ook de goedkopere versies te vinden met kleinere actiefiguren en andere extra's.
Assassin's Creed Origins verschijnt op 27 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.
Kijk hier de nieuwe trailer van de game.


Phil Spencer: 'PS4 Pro is Xbox One S-concurrent'
Phil Spencer heeft in een interview met Eurogamer over de Xbox One X gezegd dat hij de PlayStation 4 Pro niet ziet als een concurrent voor de Xbox One X. In plaats daarvan zou de console concurreren met de goedkopere One S.

"Ik kijk meer naar de Pro als een concurrent van de Xbox One S, dan van de One X. Dit is een echte 4k-console. Als je gewoon naar de specs van het apparaat kijkt, dan is het geen partij voor elke andere console op de markt."

Ondanks het uitbrengen van de One X, denk Spencer dat de Xbox One S het meest gaat verkopen in 2018. De Xbox One S heeft een adviesprijs van 249 euro, terwijl de Xbox One X 499 euro gaat kosten.

Ook wijdde Spencer zich uit over de first-party-aankondigingen van Microsoft. Spencer noemt Forza Motorsport 7, Ori and the Will of the Wisps en Sea of Thieves als waardevolle aankondigingen, maar geeft toe dat het bedrijf nog kan groeien op dit gebied. Voor de nieuwe Halo en Gears of War was het volgens Spencer nog te vroeg, net als een aantal andere games.

Microsoft kondigde maandag de Xbox One X aan. Lees hier meer over de afmetingen van de console ten opzichte van de PS4 Pro.


Ruim 60 miljoen stuks verkocht van PlayStation 4
Sony heeft tijdens E3 2017 aangekondigd dat er maar liefst 60,4 miljoen stuks van de PlayStation 4 zijn verkocht.

Ook heeft Sony bekendgemaakt dat er zowel digitaal als fysiek meer dan 487.8 miljoen games verkocht zijn op de PlayStation 4. Bovendien is het aantal maandelijkse actieve gebruikers op verschillende PlayStation-systemen toegenomen.

Maandelijks loggen zeventig miljoen PlayStation-gebruikers in op hun PlayStation-apparaten. Deze toename hangt hoogstwaarschijnlijk samen met het groeiende aantal PlayStation 4-bezitters. Het aantal PlayStation Plus-abonnees is toegenomen tot 26,4 miljoen gebruikers .
Sony hield vannacht zijn persconferentie op E3 2017.


Pete Hines: 'The Elder Scrolls 6 is niet in ontwikkeling'
Vicevoorzitter van pr en marketing van Bethesda, Pete Hines, heeft in een livestream gezegd dat The Elder Scrolls 6 nog niet in ontwikkeling is.

Tijdens het interview gaf Pete Hines aan dat ontwikkelaar Bethesda Game Studios momenteel werkt aan twee andere grote titels die meer prioriteit hebben dan The Elder Scrolls 6.
Volgens Hines zal de game nog niet in ontwikkeling gaan voordat die andere twee titels af zijn. Ook gaf hij aan dat de studio bezig is met andere dingen, zoals The Elder Scrolls 5: Skyrim op de Nintendo Switch.

Naast Skyrim op de Nintendo Switch werkt Bethesda ook aan Skyrim VR.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren