1. Nieuws van de dag - Assassin's Creed: Origins en Metroid

Nieuws van de dag - Assassin's Creed: Origins en Metroid

Gisteren zette Nintendo een ijzersterke E3-presentatie neer, en gedurende de de avond en dag zijn er nog een aantal belangrijke nieuwtjes verschenen. In deze round-up vind je het belangrijkste nieuws van vandaag.

Op onderzoek in Detroit: Become Human - Gameplay
Quantic Dream toonde op de PlayStation Live-livestream een kwartier aan gameplay van de aankomende PS4-game Detroit: Become Human.

De gameplay toont het onderzoek van een misdaadlocatie. De game draait om een wereld waarin zowel mensen als androids leven, maar dat levert behoorlijk wat spanning tussen de twee groepen op. Het is nog niet bekend wanneer Detroit: Become Human verschijnt.


Veel gameplay-beelden Metroid: Samus Returns getoond
Tijdens de Nintendo Treehouse van gisteravond heeft Nintendo Metroid: Samus Returns voor 3DS aangekondigd. Daarna werd ruim veertig minuten aan gameplay getoond van de 2D-Metroid.

Samus Returns is een herinterpretatie van Metroid 2: Return of Samus. De game wordt gemaakt door MercurySteam, die eerder Castlevania: Lords of Shadow maakte voor de 3DS. Een van de regisseurs van de eerste Metroid, Yoshio Sakamoto werkt ook mee aan de game.

De focus van de gameplay ligt traditiegetrouw op het ontdekken van een tweedimensionale wereld, gecombineerd met puzzels en shooteractie. Metroid: Samus Returns verschijnt op 15 september voor 3DS.


Beelden multiplayer Call of Duty: WW2 verschenen
Vanaf E3 2017 zijn nieuwe multiplayer-beelden van Call of Duty: WW2 verschenen. De game bevat naast de gebruikelijke modi ook de nieuwe War Mode, die te zien is in onderstaande video's.
In War Mode moeten spelers op een grote map verschillende doelen veroveren, zoals een brug naar beneden halen, een bom plaatsen en voertuigen escorteren. Ook is het mogelijk om obstakels te plaatsen, om het aanvallende team te stoppen.

Divisions zijn daarnaast toegevoegd aan de game, klassen die spelers speciale vaardigheden geven, zoals een geluiddemper, het neer kunnen zetten van een machinegeweer en adem in kunnen houden tijdens met een sniper-geweer. Ook is het mogelijk om obstakels te plaatsen, om het aanvallende team te stoppen.

Hieronder is de nieuwe gameplay te bekijken, gedeeltelijk met commentaar van YouTubers die exclusief beelden opnamen van de multiplayer.

Call of Duty: WW2 verschijnt in november voor de PlayStation 4, Xbox One en Windows.


Metroid Prime 4 wordt niet gemaakt door Retro Studios
Nintendo heeft bekendgemaakt dat Metroid Prime intern niet ontwikkeld word door Retro Studios, de ontwikkelaar achter de Metroid Prime-trilogie.

In plaats daarvan wordt de game door een nieuw team van Nintendo ontwikkeld, aldus Bill Trinen van Nintendo. Desondanks wordt de ontwikkeling van de game nog steeds overzien door Kensuke Tanabe, de producer van eerdere delen in de Metroid Prime-reeks.

Verder heeft Nintendo geen informatie gegeven over de ontwikkeling van de Metroid Prime 4, behalve dat het nog steeds een first-person avonturengame is. Tevens wordt er in een E3 2017 Press kit vermeld dat de game samenhangt met de vorige Metroid Prime-games. Het is onduidelijk of het gaat om een direct vervolg.

De game wordt ontwikkeld voor de Nintendo Switch. Een releasedatum is nog onbekend. De summiere aankondiging van Metroid Prime 4 is hieronder te bekijken.


Super Mario Odyssey krijgt een multiplayer
In een interview hebben Yoshiaki Koizumi en Kenta Motokura van Nintendo bekendgemaakt dat Super Mario Odyssey een multiplayer-modus zal krijgen. In welke vorm dit exact is, wordt later onthuld.

"Het eerste wat ik kwijt wil is dat vanwege het feit dat de Nintendo Switch twee controllers heeft, het heel makkelijk is om er eentje aan een andere persoon te geven. Er is dus iets dat je gaat horen over de multiplayer. Nu is alleen nog niet het juiste moment, dus ik hoop dat jullie er nog iets langer op kunnen wachten."

Ook zei Koizumi dat er wellicht netwerkfunctionaliteiten komen in de game: "Wat internetmogelijkheden betreft: aangezien de hardware hiertoe in staat is zou het kunnen dat de game ook deze kant opgaat. We hopen dat jullie hiernaar uitkijken."

Super Mario Odyssey verschijnt op 27 oktober voor de Nintendo Switch. Kijk hier uitgebreide gameplay-beelden.


Assassin's Creed: Origins niet native 4k op Xbox One X
Digital Foundry heeft de E3-demo van Assassin's Creed: Origins geanalyseerd op de Xbox One X. De game is niet geheel native 4k, maar maakt wel indruk vanwege verbeterde textures en lichteffecten.

De game maakt net als de PlayStation 4 Pro gebruik van checkerboard rendering wanneer de console een native 4k-resolutie niet kan behalen. Uit de analyse blijkt dat overblijfselen van de techniek zichtbaar zijn, maar het eindresultaat indruk maakt.

Assassin's Creed Origins verschijnt op 27 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Lees hier meer over de aankondiging.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Toch moet ik zeggen dat AC voor mij tegenviel. Heb alle delen tot nu toe gekocht en zal ook deze aanschaffen (want vermaak me er prima mee), maar had er meer van verwacht. Zag weinig tot geen vernieuwde elementen :(

  • Het is in principe gewoon een goede formule, maar veel mensen zijn toch op zoek naar vernieuwingen. Wat mij betreft zijn deze open wereld aanpak en het rpg systeem voldoende veranderingen. Historisch gezien zal het ook wel weer goed in elkaar steken, kijk bijvoorbeeld naar hoe hij zijn pijlen "notched" aldus een oud-egyptische techniek. Enige waar ik nog een beetje huiverig over ben zijn de volgende punten:
    1 De mystiek: die grote slag aan het einde, is voor mij nog even afwachten hoe dat in elkaar gaat steken, maar kan heel interessant worden met alle goden die het oude egypte kent.
    2 Grafisch, performance en bugs. Ik ben nog niet echt onder de indruk van de graphics die tot nu toe zijn laten zien, maar het is dan ook nog in alpha stage. Maar geschiedenis heeft al uitgewezen dat niet alle AC's technisch stabiel gereleased zijn. Zeker nu ze hebben laten weten dat ze het ook nog gaan optimaliseren voor PS4 Pro en XOX, ben ik hier ook nog een beetje sceptisch over.

  • Potverdorie, ik ga dit jaar een 3DS kopen, want er komen zo veel vette games voor uit, nog steeds!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren