1. Cross-play Minecraft: Switch Edition werkt via Xbox Live

Cross-play Minecraft: Switch Edition werkt via Xbox Live

In een interview met de Noorse website Pressfire, heeft Mojang CEO, Jonas Märtensson, gezegd dat cross-play tussen alle Minecraft-versies werkt via Xbox Live.

Spelers loggen in met hun Xbox Live-account om samen te kunnen spelen met Windows 10- en Xbox One-gebruikers. "We proberen alles met elkaar te verbinden via Xbox Live. Dus je logt in met je Xbox Live-account," aldus Märtensson.

Vervolgens gaf Märtensson antwoord op de vraag of dit ook zo zal zijn op de Nintendo Switch. "Ja, dat is ook vrij uniek, maar iedereen die meedoet, alle platformhouders, waren zeer begripvol en behulpzaam bij het maken van de best mogelijke ervaring voor spelers. We hadden een goed systeem nodig om iedereen te verbinden, en Xbox Live is een goed systeem."

Overigens is een Xbox Live Gold-abonnement niet vereist om de Switch-versie van Minecraft te spelen.

Märtensson zei verder dat ze graag zouden zien dat Sony ook instapt bij de samenwerking, maar dat het niet aan Mojang is of dit in de toekomst nog gaat gebeuren.

Mojang kondigde op E3 aan dat Minecraft cross-play zal ondersteunen tussen Xbox, Windows 10, Switch en mobiele apparaten. Ook komt er een update voor 4k en hdr.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Dus uhm. Cijfers van Xbox live gebruikers zijn niet betrouwbaar vanaf dit jaar ? Tellen ze straks gewoon even een half miljoen Switch gebruikers mee.

  • Wat boeit cijfertjes? Als dat betekend dat we eindelijk een begin hebben met cross-play. Jammer genoeg doet sony niet mee. Maar het is nu ook duidelijk waarom. Ze willen natuurlijk geen xbox live promoten.

  • Voor ons niks. Maar voor aandeelhouders ;).

  • Dit is waarschijnlijk ook de reden dat Sony hier niet aan mee wilden werken. Zijn natuurlijk allemaal andere belangen.

  • Dit is zeker een reden voor Minecraft ja, maar het verklaart nog niet waarom Sony geen cross-play wilt tussen PS4/Switch/Xbone/PC maar wel Ps4/PC

  • Nee, Microsoft verplicht nergens dat het via XBL moet werken.    Sony gaf als eerste verklaring dat aandeelhouders er geen trek in zouden hebben en dat is logisch. Sony is marktleider en daarmee heeft het de macht om te sturen: wil je gamen met je vrienden (die waarschijnlijk een PS hebben) dan moet je ook een PS kopen :)
    Latere verklaringen zijn om de boel te sussen, dit lijkt me irrelevant. Er zijn immers genoeg andere games die niet via XBL werken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren