1. Multiplayer Mario Odyssey geeft tweede speler controle over Mario's pet - Gameplay

Multiplayer Mario Odyssey geeft tweede speler controle over Mario's pet - Gameplay

De tweede speler die Super Mario Odyssey meespeelt, bestuurt Cappy, de pet van Mario.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Super Mario Odyssey een lokale multiplayer krijgt, maar Nintendo wilde nog niet vertellen hoe die werkte. Nu heeft het bedrijf tijdens zijn Treehouse-stream meer duidelijkheid gegeven.

Tijdens de lokale co-op modus houdt elke speler een Joy-Con-controller vast. Terwijl speler één Mario bestuurt, heeft de andere speler controle over Cappy. Zoals duidelijk is geworden in streams en trailers, kan Mario met Cappy in vijanden en object veranderen en hem gooien om vijanden te verslaan.

Volgens Nintendo is de co-op modus bedoeld om nieuwe spelers op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de game. Een soortgelijke optie zat in de Mario Galaxy-games: daarin bestuurde een speler Mario, terwijl een andere speler sterren op het beeld kon gooien om Mario te helpen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Cool! :)

  • interessante feature hoor Nintendo, petje af. Moet je trouwens wel vrienden hebben die mee willen spelen, anders is het letterlijk huilen met de pet op.

  • die van mij zullen er wel met de pet naar gooien,.. nee ik heb er geen hoge pet van op.

  • Pettige dag verder

  • Cappy heet die pet ook echt. Lol

  • Balen, dus toch een 'Mario Galaxy Multiplayer'. Ik had gehoopt op co-op a la Mario 3d world.

  • Precies mijn gedachte. Ik heb er inmiddels een aardig hard hoofd in dat Nintendo ooit nog in zijn 3D Mario een volledige co-op gaat stoppen, en dat terwijl het samen met Luigi prima zou kunnen!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren