1. Hitman-ontwikkelaar gaat door als onafhankelijke studio

Hitman-ontwikkelaar gaat door als onafhankelijke studio

Hitman-ontwikkelaar IO Interactive heeft op hun website aangekondigd verder te gaan als onafhankelijke studio.

Na onderhandelingen met Square Enix hebben de managers van IO het bedrijf afgekocht. "Ik ben trots om vandaag aan te mogen kondigen dat IO Interactive een officiële onafhankelijke studio is. We hebben onze onderhandelingen met Square Enix succesvol afgesloten en zijn akkoord gegaan met een afkoop door onze managers. Cruciaal is dat we alle rechten van de Hitman-IP behouden."

IO Interactive zegt nu de volledige controle te hebben over de Hitman-franchise en open te staan voor mogelijkheden om samen te werken met nieuwe partijen.

Square Enix besloot de wegen te scheiden met het bedrijf om de effectiviteit te kunnen blijven waarborgen. Ondertussen werkt IO Interactive aan een tweede seizoen van Hitman.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit zou een mooie aanvulling geweest zijn voor Microsoft in mijn ogen. Een Europese studio en een franchise als Hitman zou het portfolio sterker maken.

 • Gelukkig niet, laat ze maar lekker onafhankelijk blijven. Ook onder Microsoft en Sony worden er vaak genoeg studio's gesloten.

 • Vind het ook wel een mooie franchise voor Microsoft. Toch raar dat ze dit niet even binnen hengelen met al het geld dat ze hebben.

 • Dat ze veel geld in kas hebben betekent het niet dat ze dit direct moeten gaan investeren :P

 • Ik denk dat Hitman best wel niche is eigenlijk.  Ben iig blij dat IO nu gewoon onafhankelijk verder kan gaan.

 • Maar de vraag is voor hoe lang????

 • Nou, kom op Microsoft, want als dit geen mooie eigen ip voor de X box One X is weet ik het niet meer. Microsoft heeft al zo weinig ip`s vergeleken met Sony dus dit zou een mooie aanvulling zijn.
  Moeten ze wel snel zijn denk ik aangezien er meer kapers op de kust zullen zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren