1. Sony maakt meer details over Shadow of the Colossus-remake bekend

Sony maakt meer details over Shadow of the Colossus-remake bekend

Sony heeft op E3 2017 meer details bekendgemaakt rondom de remake van Shadow of the Colossus.

Ten tijde van de aankondiging dachten velen dat de game een remaster zou worden, maar Shuhei Yoshida, bestuursvoorzitter van Sony Worldwide Studios, heeft duidelijk gemaakt dat alle assets van het origineel opnieuw gemaakt zullen worden voor de remake.

Yoshida bevestigde ook dat alle content van het origineel ook in de remake te vinden zal zijn. Wel zegt Yoshida dat de besturing op de schop gaat. "De voorkeur van gamers qua besturing en dergelijke verandert door de jaren heen. Daarom willen we de besturing van de game wat moderniseren," aldus Yoshida.

Ontwikkelaar Bluepoint Games, bekend van de remasters van ICO en Shadow of the Colossus voor PlayStation 3, werkt aan de remake van de game. De bedenker van Shadow of the Colossus, Fumito Ueda, werkt in mindere mate mee aan de remake.

Shadow of the Colossus remake komt exclusief naar PlayStation 4 in 2018. Een exacte releasedatum is tot nu toe onbekend. Bekijk hier wat we de beste games van de Sony-persconferentie vonden en bekijk hier de Wall Jump-podcast over de Sony-persconferentie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Brian Artiles Govita Hardcore Bioshock-fan en vindt de Xbox 360 de beste console ooit.

Reacties

 • Dit is geweldig.
  Vooral voor mij, want is was 5 toen dit spel uitkwam op de PS2 en 11 met de HD-release op de PS3.
  Nu ben ik 17 en heb ik veel meer besef van wat games zijn en hoe gamedevelopent in elkaar zit etc. toen ik 5 en 11 was keek ik meer van wat er in de winkels lag.

 • Ik was 25 :)

 • Larafin, bedankt. Door jou voel ik mij verrekte oud. Mecorr, bedankt, door jou valt dit gevoel weer mee ;)

 • Haha nu ben je 17 en veel meer besef van wat games zijn. lol

 • Ik hoop het. Want hoe tof ik het spel ook vond, de controls vond ik ronduit matig. De hoofdpersoon reageerde te traag en te onnauwkeurig.

 • Ik was 20 toen deze uitkwam op de ps2, toch wel 1 van de beste games dat ik heb gespeeld, vooral het einde was zeer emotioneel.

 • Nog nooit mogen spelen, dus zie er echt heel erg naar uit! Het ziet er schitterend uit.

 • Dit is zo'n ervaringsgame. Geen andere game wist mij het gevoel te geven die deze game mij wel gaf. Het nadeel is wel ; toen het uitkwam kenden we games als deze niet. Het was episch, filmisch en de boss-battles waren ongekend. Inmiddels hebben we wel meer van dit genre mogen ervaren (Castlevania LoS, Dragon's Dogma etc.), waardoor je wellicht elementen herkent die voor ons destijds totaal nieuw waren. Maar alsnog heb je nog een hele mooie ervaring te beleven, de soundtrack alleen al maakt de aankoop de moeite waard.

 • Bluepoint games is echt geweldig, Digital Foundry heeft ze al aangeprezen voor hun fantastische remasters zoals Uncharted Collection voor de ps4, God Of War Collection,…. steeds met 60 fps en alle toeters en bellen

 • Klopt. Als je een remaster wilt moet je inderdaad Bluepoint bellen.

 • Over remakes gesproken: konami had beter een remake van mgs1 gemaakt ipv die zombiegame.  Ik ben blij dat er een remake van shadow komt. Game was technisch te ambitieus voor ps2. En de cameravoering was niet altijd goed. De remaster had nog steeds cameraproblemen.
  Dusja ik ga deze wel kopen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren