1. Ontwikkelaar Playful: 'Xbox One X is als een high-end-pc'

Ontwikkelaar Playful: 'Xbox One X is als een high-end-pc'

In een interview met Gamespot heeft Paul Bettner, van ontwikkelaar Playful, laten weten zeer enthousiast te zijn over de Xbox One X.

In het interview geeft Bettner aan dat de Xbox One X 'ongelooflijk' krachtig is en erg gebruiksvriendelijk is om voor te ontwikkelen.

"Vanuit het oogpunt van een ontwikkelaar is het de meest gebruiksvriendelijke console waar we ooit iets voor hebben ontwikkeld, en niet alleen omdat de hardware zo krachtig is. De Xbox One X is net als een high-end-pc met een veel kleiner formaat," aldus Bettner.

Ook zegt Bettner dat de tools en ondersteuning bij het ontwikkelen van games op de Xbox One X nog geavanceerder zijn, en hij voegde eraan toe dat de One X "de beste Xbox tot nu toe is."

Ontwikkelaar Playful is momenteel bezig met Super Lucky Tale dat exclusief naar de Xbox One en Windows 10 komt op 7 november. De game zal op de Xbox One X op 4k en 60 frames per seconde draaien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Brian Artiles Govita Hardcore Bioshock-fan en vindt de Xbox 360 de beste console ooit.

Reacties

 • Wij van wc eend

 • Ja want een high end pc gebruikt men alleen maar voor gaming…. zucht.

 • Eeehhhh nee. Had je toch echt een andere CPU voor moeten installeren.

 • Vergeet niet dat het OS van een pc meer vreet dan het OS van de xbox. Je kan met een console betere prestaties halen met slechtere hardware. Ook door optimalisatie niet te vergeten.
  Nou weet ik niet precies hoe de verhouding van deze xbox tot een high-end gaming pc ligt. Maar dat eerste moet je niet onderschatten.

 • lol

 • 4K 60FPS, dikke prima. Goed om te lezen dat dat apparaat zo krachtig is.

 • Ja een X-box is een liggende Pc kast die gebruik's 'vriendelijk' is gemaakt…
  Dat klopt..

 • Mensen die 'maar' in 1080p, 144hz en maximum settings zitten te gamen gaan daar eens goed mee kunnen lachen. True 4K Bullshit.  Btw: Waarom zet Microsoft hun enigste True Xbox exclusives, die ze hebben, niet over naar 1080p of 4K ? Sunset Overdrive, Halo 1,2,3,4,5 en Forza 5?

 • Typische reactie. Sony deed niet veel anders tijdens de aankondiging van de PS4 Pro, en daar werd niks over gezegd.

 • Sony heeft nog wel leuke exclusieve games in petto die waarschijnlijk in de loop van dit jaar nog aangekondigd zullen worden. Oké, de presentatie van Sony was teleurstellend op de E3, maar zij waren tenminste niet aan het pochen met zogezegde "True 4K exclusives" die helemaal geen 4K of exclusief bleken te zijn. Ik ben liever teleurgesteld door een magere presentatie op de E3, dan dat er games uitkomen die totaal niet zijn zoals men beweert. :D

 • Sony heeft op E3 zo'n beetje alleen 2018 titels laten zien. Waarom denk je dat Sony op een later tijdstip nog exclusieve games voor 2017 gaat presenteren?
  Het is totaal onlogisch om nu 2018 titels te hypen en net zo goed onlogisch om over een paar maanden pas 2017 titels te hypen.  Verder hoor je wat je wil horen. Microsoft heeft tijdens de persconferentie niet gelogen, je moet gewoon goed opletten wat ze precies zeggen.
  Sony heeft de PS4 Pro net zo goed als een 4K machine op de markt gezet. Niks nieuws aan de zon.

 • Wauw als ik kritiek uit op een stelling waarin Microsoft betrokken partij is, is counter-attack op Sony snel gemaakt. Dus ondanks dat iedereen weet hoe slecht de reveal was van de PS4 Pro, hoe iedereen weet dat het ding bijna tot geen native 4K aankan, het geen 4K blu-ray speler heeft, het ding wordt afgeschilderd als lelijk, gaan we dit plots allemaal vergeten en de oren sluiten wanneer ik soortgelijke kritiek uit op de Xbox One X?  Als men de term True 4K gebruikt om de PS4 Pro in een slecht daglicht te zetten is dat prima en hun volste recht. Maar als ze deze belofte niet kunnen waarmaken, mag ik toch de spot drijven? Dat is uitpakken met een sixpack, bestaande uit siliconen.  En voor de counter-attack. Sony liegt ook: één voorbeeld. De PS4 Pro wordt gepromoot via de store met het tonen van Assassin's Creed Syndicate. Die game draait na de update nog altijd in 900p, maar de interface is nu wel in 4K…  Amen

 • Helemaal mee eens. T'is niet omdat er kritiek geuit wordt tegen Microsoft, dat bv. Sony voor mij heilig is. Iedere gameconsole (ook PC, sorry jongens) hebben hun voor-en nadelen.  @rw1 Ik heb goed geluisterd naar dr. Phil en er is wel degelijk gelogen door Microsoft. Als een machine wordt gebombardeerd als "true 4K", wil ik Assassin's Creed bv. ook in 4K kunnen spelen, wat niet het geval blijkt te zijn. Je zegt dat er geen leugens zijn verteld, maar wat verklaart dan de teleurgestelde reacties rond het feit dat AC Origins niet in "True 4K" draait? De show van Microsoft kan je dus wel degelijk betichten op onwaarheden en vaagheden (zoals de exclusieve games die ook allemaal geconfirmeerd werden voor de ps4). Dit hetzelfde met de aankondiging van de ps4 pro een tijdje geleden.  Controleer je bronnen volgende keer. :D

 • Het is grappig hoe deze wel bekende Xbox lovers altijd hun mening direct als 1 van de eerste klaar hebben als er nieuws is over iets van Sony. Zodra er wat kritiek is naar Microsoft doen ze precies hetzelfde door in de volle verdediging te schieten en misschien nog op een schijnheiliger manier ook.  "Wauw als ik kritiek uit op een stelling waarin Microsoft betrokken partij is, is counter-attack op Sony snel gemaakt."  Komt omdat ze altijd het hardst roepen dat wij zogenaamd op ons teentjes zijn getrapt maar ondertussen zijn het puur hun onderbuik gevoelens.

 • Typisch gevalletje; De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.. (@Snake)
  http://www.insidegamer.nl/nieuws/1283…
  ;)

 • Vingertje snel weer terug wijzen ben je goed in net als Robskee, Jij durft er niet voor uit te komen en bent nog zo'n schijnheil. Mij zal het mijn reet roesten. Ken jullie watjes toch niet…

 • Jij bent hier de zielige Snake. Waarom laat je jezelf steeds toch zo kennen? Ik zei helemaal niks ten nadelen van jouw geliefde apparaat, en toch.. hup SnakeNL zit weer op de kast. Wat een ongelofelijk apart mannetje ben je zeg.. bah bah.

 • Meneer wordt op z'n plek gezet en hij begint meteen te steigeren.
  Hahaha, lol! :D

 • Kijk ze happen, nu zie je hoe jullie soms tekeer gaan tegen anderen. Jullie zijn een mooi voorbeeld samen hahaha.

 • Ondertussen bij Stickie thuis:  https://www.youtube.com/watch?v=xAxGL…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren