EA bespreekt Fifa 18 voor Nintendo Switch en Switch-ondersteuning

Nieuws | -

In een interview met Gamesindustry heeft Laura Miele, bestuursvoorzitter van global publishing bij EA, Switch-versie van Fifa 18 besproken, alsook de ondersteuning van EA voor Nintendo Switch.

In het interview wordt het aantal games van EA op Nintendo Switch aangehaald. Momenteel heeft EA alleen Fifa 18 aangekondigd voor de Switch en er zijn nog geen plannen aangekondigd om nog meer games uit te brengen voor de Switch. Over Fifa 18 zei Laura Miele:

"Fifa is de grootste game in de game-industrie. De enorme schare fans die Fifa wereldwijd heeft zal bijdragen aan de verkoop van Nintendo hardware aan Fifa-fans. We vinden de draagbaarheid van de Switch geweldig en de software die er nu voor beschikbaar is, is van uitstekende kwaliteit tot zover. We zullen de ontwikkelingen rondom de Nintendo Switch in de gaten houden."

In het interview wordt ook het feit dat Fifa 18 op de Switch niet op de Frostbite-engine draait, zoals de Xbox One en PS4-versies aangehaald. Miele zei hierover dat de Switch-ondersteuning van EA niet wordt belemmerd door de beperkingen van de hardware.

"Er zijn inderdaad technische verschillen qua hardware, maar belangrijker zijn de verschillen tussen gamers. Als je onderweg een game aan het spelen bent dan vraagt dit om een andere interface, andere features en een andere ervaring, dan wanneer je op een game op de televisie speelt. Hier moet te allen tijde rekening mee gehouden worden. We willen nooit een directe port uitbrengen, maar juist een waardevolle ervaring creëren op elke platform."

Fifa 18 is momenteel in ontwikkeling voor PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, pc en is de eerste game van EA op Nintendo Switch. De voetbalgame komt 29 september uit. Lees hier onze preview van Fifa 18.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.