1. EA bespreekt Fifa 18 voor Nintendo Switch en Switch-ondersteuning

EA bespreekt Fifa 18 voor Nintendo Switch en Switch-ondersteuning

In een interview met Gamesindustry heeft Laura Miele, bestuursvoorzitter van global publishing bij EA, Switch-versie van Fifa 18 besproken, alsook de ondersteuning van EA voor Nintendo Switch.

In het interview wordt het aantal games van EA op Nintendo Switch aangehaald. Momenteel heeft EA alleen Fifa 18 aangekondigd voor de Switch en er zijn nog geen plannen aangekondigd om nog meer games uit te brengen voor de Switch. Over Fifa 18 zei Laura Miele:

"Fifa is de grootste game in de game-industrie. De enorme schare fans die Fifa wereldwijd heeft zal bijdragen aan de verkoop van Nintendo hardware aan Fifa-fans. We vinden de draagbaarheid van de Switch geweldig en de software die er nu voor beschikbaar is, is van uitstekende kwaliteit tot zover. We zullen de ontwikkelingen rondom de Nintendo Switch in de gaten houden."

In het interview wordt ook het feit dat Fifa 18 op de Switch niet op de Frostbite-engine draait, zoals de Xbox One en PS4-versies aangehaald. Miele zei hierover dat de Switch-ondersteuning van EA niet wordt belemmerd door de beperkingen van de hardware.

"Er zijn inderdaad technische verschillen qua hardware, maar belangrijker zijn de verschillen tussen gamers. Als je onderweg een game aan het spelen bent dan vraagt dit om een andere interface, andere features en een andere ervaring, dan wanneer je op een game op de televisie speelt. Hier moet te allen tijde rekening mee gehouden worden. We willen nooit een directe port uitbrengen, maar juist een waardevolle ervaring creëren op elke platform."

Fifa 18 is momenteel in ontwikkeling voor PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, pc en is de eerste game van EA op Nintendo Switch. De voetbalgame komt 29 september uit. Lees hier onze preview van Fifa 18.

Dit artikel delen

Over de auteur

Brian Artiles Govita Hardcore Bioshock-fan en vindt de Xbox 360 de beste console ooit.

Reacties

 • Waar cliffy zo verfrissen eerder vandaag zo verfrissend was, zo kotsmisselijk maakt dit soort PR priet praat mij.

 • Sommigen zien ook overal ergernissen….
  Zou mindfulness niet wat voor jouw zijn?.  Het is al lang mooi dat Ea met een voetbal spel op de Switch komt…

 • Wat is mindfulness? (ga er vanuit dak het zelf google maar toch)  En zullen we eerst afwachten met het oordeel of het mooi is tot het spel daadwerkelijk uit is.

 • Mindfulness is simpel maar ook weer ingewikkeld…
  Maar het is vooral in het nu leven en bijvoorbeeld dingen observeren (lezen) zonder daar een oordeel over te hebben.. dan ben je meer Zen.. en heb je meer innerlijke rust.
  Lijkt je dat wat? :)

 • Nah niet echt mijn dingen, bij het googlen kwam ik al shit als mediteren tegen en heb dat wel ooit geprobeerd maar het lukt me totaal niet.  Relaxen doe ik vooral in het weekend toch bedankt voor je bezorgdheid.

 • "We willen nooit een directe port uitbrengen, maar juist een waardevolle ervaring creëren op elke platform."  Nou veel succes EA. Volgens mij, heb je niks anders gedaan afgelopen jaren. xD

 • Fifa is inderdaad toch zowat ieder jaar een port (van een port van een port)…

 • En toch verkoopt het als een malle toch..?
  Mijn laatste voetbalspel was kick Off 2 op de Amiga. :)

 • "Fifa is de grootste game in de game-industrie."  Haha, en dat laten we zelf met z'n allen gebeuren. Wat een achterlijk klootjesvolk zijn we toch ook :D

 • Dit dus! :')

 • Ach al mijn vrienden die nooit gamen kopen allemaal een PS4/Xbox voor fifa en cod, kleine vertakking speelt dan ook nog AC & BF en dat is het zo'n beetje voor die mensen. Zie het als een transformers film.. nee hij is niet goed maar als zoveel miljoen mensen zich mee vermaken zal het ook wel weer niet zo slecht zijn allemaal.

 • Gamen voor vermaak en niet uit passie.
  Zo zie ik het meer, haha. :P

 • Je probeert de mensen toch iets mee te geven piet. Soms zelfs tegen hun wil in ^^

 • Mooie samenvatting en hij klopt! Extace :)

 • Inderdaad Extace. Inderdaad. :)

 • Oke, de hardware van de Switch is dus prima in staat om Frostbite te draaien.  Waarom ga je dan in godsnaam de pauperversie porten, met minder features en een engine die je alleen voor FIFA kan hergebruiken?
  Ik zie niet in hoe dat veel 'moeilijker' kan zijn. Sowieso wegen de baten op termijn zeer waarschijnlijk op tegen de kosten.  Dit is totale onzin. Valt exact in het straatje "Mass Effects 3 Wii U" terwijl EA tegelijkertijd de Trilogy uitbracht voor de PS30 :')

 • Die keuze snap ik dus ook ECHT niet.

 • Misschien omwille van het geheugen. Fifa 17 neemt denk ik ongeveer 40 GB in op mijn ps4. Nu weet ik niet hoeveel de meeste andere switch games innemen maar ik denk dat dit nog niet in de buurt komt van die 40 GB.

 • Ik stopte met lezen bij: "FIFA is de grootste game in de game-industrie"…  Dat is een leugen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren