1. Nintendo laat weten Switch-tekort niet expres te creëren

Nintendo laat weten Switch-tekort niet expres te creëren

Het tekort aan Switch-consoles in de winkels is volgens Nintendo geen bewuste zet.

Dat laat Nintendo's Charlie Scibetta weten aan Ars Technica. In veel landen is elke nieuwe lading Switch-consoles snel weer uitverkocht, waardoor niet iedereen de console kan kopen. Sommige gamers denken dat Nintendo expres weinig consoles verscheept om zo meer vraag naar het apparaat te creëren, maar Scibetta meldt dat dit niet waar is.

"Het is zeker niet expres wat betreft het tekort aan Switch-consoles. We maken ze zo snel als we kunnen. We willen zoveel mogelijk consoles bij de mensen thuis hebben staan voor alle software die er aan komt. Ons werk is er zoveel mogelijk maken, zeker voor deze feestdagen wanneer Super Mario Odyssey uitkomt."

Volgens geruchten heeft Nintendo moeite met het opschroeven van de Switch-productie omdat het apparaat dezelfde componenten gebruikt als iPhones. Apple zou veel productie vereisen voor de lancering van een nieuwe iPhone dit najaar, waardoor Nintendo moet wachten tot de productie omhoog kan.

Nintendo Japan laat intussen weten dat spelers in juli en augustus meer Switch-consoles in de winkels kunnen verwachten en dat de productie dit najaar nog verder wordt opgeschroefd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Schaarste creëren terwijl dit niet hoeft is economisch gezien gewoon erg dom. ook is er volgens mij nog nooit aangetoond dat het überhaupt zou werken.

 • Een limited edetion of een day one edition is ook al een vorm van schaarste creeeren, volgens mij werkt het best goed, anders deden ze het niet praktisch allemaal.

 • Apple doet dit voortdurend. Super frustrerend voor de koper maar het werkt voor Apple.

 • @harry. Een limited edition of day-1 edition is totaal niet hetzelfde… het product is namelijk nog steeds beschikbaar maar in een andere vorm. Waar wij hier over spreken is een product totaal uit de verkoop houden om zo ogenschijnlijk hype/schaarste creëren wat volgens elke economische wet gewoon dom is en niet rendabel.  @Bert Die verhalen heb ik ook gehoord maar er is eigenlijk nog nooit aangetoond dat hier ook maar iets van klopt.

 • Nintendo zegt dit al sinds de DS, toen was er ook schaarste. Inmiddels zou je denken dat ze het aanbod wel redelijk zouden moeten schatten…
  Aan de andere kant, als IG al bijna wekelijks een "update"' van een artikel genaamd "Waar is de Switch nu te koop" plaatst, hoe zit het dan over de hele wereld? Dit is dagelijkse (gratis) reclame en creeert extra vraag/hype.  Hoe zit het bij Sony en Microsoft? Schaarste hoor je bij hun niet vaak.

 • @Richh, Schaarste zit hem vaak in het productie proces… wie kan welke onderdelen snel/goedkoop aankomen en welke fabrieken zijn beschikbaar om jouw apparaat te fabriceren.  Ook heb ik af en toe het gevoel dat de switch een redelijke vroege release heeft gehad, zo worden er nog steeds functionaliteiten in het systeem gepatched die je vanaf dag 1 verwacht.  Overigens:
  ' http://www.nu.nl/tech/3546504/ps4-uit… '

 • Waar de schaarste zit en hoe het wordt opgelost is bekend, maar het gaat erom of het expres is of niet. Ik zeg dat het expres zou kunnen zijn gezien de extra (gratis) reclame.  In je bron staat dat het in hetzelfde jaar is opgelost. Nintendo heeft dit bij bijna elke console "per ongeluk" gedaan. Even kijken of de WiiU ook schaarste had.

 • IG maakt die reclame overigens voor de winkels.., niet voor nintendo.

 • Schaarste werkt om vakantie plekken te verkopen, daarmee kunnen vakantie organisaties de prijs mee omhoog gooien. Maar bij consoles en iphones is het gewoon zware onzin aangezien fabrikanten hun apparaten altijd voor hetzefde bedrag verkopen aan retailers.

 • Dan heb je het ook nog over schijn schaarste wat in het geval van vakantie huisjes/tickets inderdaad een slimme tactiek zou kunnen zijn omdat het je niets extra kost. Als je echter een schuur vol met dozen switches hebt staan en deze niet verkoopt zodat je gratis reclame krijgt ben je goed gestoord.

 • Schaarste creëren is gewoon dom want het is een mes dat aan 2 kanten snijdt.  De Switch verkoopt sneller dan de Wii en die was ook niet aan te slepen. Na het Wii u fiasco snap ik best dat Nintendo niet had gedacht de verkopen van de Wii te halen en daardoor de productie "laag" opstartte. Helaas voor de mensen die graag een Switch willen zat Nintendo er naast dit keer.  Maar wie in Nederland goed zoekt kan er binnen een uur 1 hebben. De rest moet maar geduld hebben en niet zeiken, er zijn meer mensen op de wereld.

 • Natuurlijk doen ze dat niet, daar hebben ze zelf helemaal niets aan. Is hooguit leuk voor Marktplaats-sjacheraars.

 • Ik vind vooral die geruchten omtrent Apple interessant. Zit mij af te vragen hoe zoiets tussen dergelijke multinationals werkt. Apple zal waarschijnlijk een machtiger bedrijf zijn dan Nintendo, maar goed, dat is ook bepaald geen kleintje.

 • Wie het hoogste biedt, gaat verder

 • Ik denk dat apple een veel grotere klant is en die je koste wat kost niet wilt verliezen.

 • Ja maar dan moet die fabriek maar meer mensen aan nemen…
  De productie opschroeven! het is hun probleem..

 • Je kunt niet zomaar even een extra fabriek openen en mensen aannemen alleen maar omdat er een tijdelijke piek van drukte is…  Je hebt zoiets als maximum capaciteit dat rendabel is. En als de drukte afneemt. Wat ga jij dan doen met al die machines en werknemers? Naar de vuilnis ermee? • Eerlijkheid bestaat vaak niet als het op harde concurrentie aan komt..
  Is het eerlijk dat Iphone meer onderdelen krijgt dan Nintendo…?
  En zo als jij het hier zegt dat gebeurd zo vaak…
  10.000 mensen ontslaan dat interesseert sommige bedrijven geen moer…

 • Uhm ja het is eerlijk dat Apple eerst onderdelen krijgt. Een iPhone kost 700/800 euro. Kortom Apple legt een grotere zak geld op tafel. Daarom alleen al hebben ze meer rechten dan een ander bedrijf.  Jij bent ook totaal niet realistisch. Het duurt ten eerste al maanden om een productielijn op te starten en het effect van verhoogde capaciteit merk je op zn vroegst pas na 4 tot 6 maanden. Daarnaast moet alles verscheept worden wat ook weken kost.  En het is niet alleen Nintendo die de productie moet verhogen. Alle partijen betrokken bij de productie van de Switch moeten de productie van hun onderdelen verhogen. Als er ook maar 1 onderdeel in de problemen komt, remt dat alles af.  Zoals ik al eerder zei. Men moet maar wachten. Het is toch geen ramp om een half jaartje te wachten? En als je dat niet kan betaal je toch gewoon een scalper prijs Haha.  Komt er gewoon op neer dat wie meer betaald, ook als eerste krijgt. Eerlijker bestaat niet. • Ik wacht wel een tijd voordat ik een switch koop.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren