1. Games op Xbox One S profiteren volgens Microsoft van Xbox One X

Games op Xbox One S profiteren volgens Microsoft van Xbox One X

In een interview met Gamasutra heeft senior director van product management Albert Penello gezegd dat games op de Xbox One S zullen profiteren van de optimalisaties voor de One X.

Volgens Penello zorgt het optimaliseren van games voor de Xbox One X ervoor dat deze ook op de minder krachtige console beter zullen draaien:

"We willen onze user base niet splitsen. Hoe meer verschillend consoles zijn, hoe specifieker het werk wordt. Er gebeurt zelfs iets interessants. Mensen stellen deze vraag: "Wordt de One S teruggehouden door de One X, of andersom?" Maar eigenlijk maken alle tweaks aan de engine de ontwikkeling voor Xbox One S en Xbox One X beter."

"Dus eigenlijk is de strategie het tegenovergestelde. We willen onze tools laten groeien om de ontwikkelomgeving te verbeteren en beide consoles laten profiteren. Als je kijkt naar Turn 10 bijvoorbeeld, hebben de tweaks voor de Xbox One X ervoor gezorgd dat ze het dynamische weer in Forza Motorsport 7 werkend kregen op Xbox One S."

De Xbox One X lanceert op 7 november. Lees hier meer over de grootte van de console ten opzichte van de Xbox One S.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het heeft een maximum

 • Dus heel simpel is gezegd het ontwikkelproces voor het Xbox platform verbeterd, inclusief de One S. Het is niet alsof de One S zelf sneller wordt.

 • Sommige mensen kunnen ze ook alles wijsmaken ;). Net als met de ontzichtbare power van de cloud.  Ik wil eerder de credits geven aan de makers van Forza. Die al vanaf de release van de Xbox one geweldig werk leveren.

 • Dus er zouden geen ontwikkelverbeteringen zijn geweest als de X er niet was… dat is een geruststellende gedachte.

 • "We willen onze user base niet splitsen".  Aan de ene kant worden Xbox One 2013 spelers niet benadeeld en draait Destiny 2 ook in 30 fps op de X. Een goed signaal! Aan de andere kant kan de X meer, maar wordt het tegengehouden door zijn twee kleine broertjes. Bij singleplayer games kan je deze achilleshiel natuurlijk laten vallen en zijn ultieme kracht bewonderen.  Kijk bijvoorbeeld naar Rise of the Tomb Raider.  Vind het een slechte evolutie. Het is vooruitgaan op de loopband. Hopelijk krijgen de PS5 en Xbox Two geen 'laatkomertjes'.

 • Geloof ik niet veel van

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren