1. Final Fantasy 14 op Xbox One of Switch is een mogelijkheid

Final Fantasy 14 op Xbox One of Switch is een mogelijkheid

Final Fantasy 14 zou eventueel naar Xbox One en Switch kunnen komen. Ontwikkelaar Naoki Yoshida praat met de platformhouders over de mogelijkheden.

"Ik wil graag dat zoveel mogelijk gamers Final Fantasy 14 kunnen spelen", aldus Yoshida, "en daarom heb ik met Phil Spencer van Microsoft en het management van Nintendo gepraat."

Yoshida heeft beide platformhouders echter wel een voorwaarde gegeven. De game moet de mogelijkheid krijgen voor cross-play met andere platforms, zodat spelers van alle platforms met elkaar kunnen spelen.

Tijdens E3 werd aangekondigd dat Rocket League- en Minecraft-spelers op Xbox One en Switch met elkaar online kunnen spelen. Dit is echter niet mogelijk met de PS4-versies van deze games.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Laat de xbox en switch mensen maar komen. Alleen dan moet SE wat meer servers erbij gooien , want sinds de expansion is het een beetje druk en zelfs de 2 nieuwe servers zitten al aardig vol.

 • De nieuwe servers zitten al helemaal vol lol….int weekend kun je minsten 5 a 10 min wachten tot je erin komt

 • Plus de duty finder is in t weekend zo zwaar overbelast dat je als je erin gaat dat je eerst moet wachten op een full party en dan nog een moet wachten tot een server gereserveerd is….point being spelers zijn er zoeiezo al zat haha…xbox en swotch zijn altijd nog welkom maar 1st deze.problemen even oplossen zou ik zeggen

 • Weet niet welke server jij zit. Ik moet 45 min wachten om erop te komen en afgelopen weekend was de Duty finder was down/broken  Wil je alsjeblieft de edit knop gebruiken.

 • Ja soms wil de edit knop niet tevoorschijn komen op me telefoon vandaar…maar de duty finder was niet down je moest gewoon heel veel geduld hebben zelfs als je met een full party erin ging en dan nog kon je disconnected raken enz heb na 2 keer palace wel opgegeven want ik was steeds ong een half uur aan het wachten met fixed party.. ik log altijd in voor de piek uren dus daar zal t verschil van wacht tijd wel in zitten
  ..speel je ook op omega ?

 • Dan heb je veel geluk gehad. Ik kreeg alleen maar errors als ik een duty of instance joinde en was zeker niet alleen.  Ik speel al 4 jaar op moogle. Omega is een nieuwe server ;).

 • Klopt maar je kon er gratis heen transferen vandaar de vraag..ik heb dat wel gedaan met mn fc..hebben we een halve housing ward in mist weten op te kopen hehe

 • ooh je hoeft niet bang te zijn dat te weinig gamers je spelletje spelen. In deze tijd van remasters en remakes gaan mensen je spel nog op minimaal 35 andere consoles, 5 handhelds en 3 wasmachines spelen. Zou wel tof zijn voor Ninty en Ms bezitters. Maar kan de Switch dit aan?

 • Hoe de fuck wil je een mmorpg remaken of remasteren ?  De game was te spelen op een ps3 tot vorige week. Dus makkelijk speelbaar op een switch.

 • Maar laten we eerlijk zijn de switch gaat wel tzelfde lot als de ps3 hebben….hardware is gewoon kind of meh… de og ps4 begint al af en toe op te stijgen bij dit spel lol

 • Probleem van de PS3 was de 2x 256mb ram geheugen. De switch heeft meer dan genoeg geheugen voor deze game ,900p met medium settings lijkt me perfect.  Denk eerder dat het aan je PS4 ligt ;). Die van mij is aardig still na een goeie poets beurt.

 • Vergeet niet een plaatje van FF14 bij een nieuwsbericht over FF14 te zetten ;) Eorzea heeft genoeg mooie scenery :D

 • Titel: Xbox One of Switch
  Artikel: Xbox One en Switch • Cross play he, Sony is als enige tegen dus ik zie het probleem niet voor Microsoft en nintendo.

 • Tegen is een groot woord want er zijn meer PS4 crossplay games dan Nintendo of Microsoft. Dit is duidelijk een dingetjd tussen Microsoft en Sony, maar wat precies. Overigens was Microsoft tijdens vorige generatie tegen crossplay en wilde ze daar niks van weten terwijl er toen al crossplay was tussen PC/PS4.

 • Volgens mij is Sony tegen omdat crossplay via het xbox live netwerk gaat. Persoonlijk vind ik de keuze van live logisch omdat het gewoon het beste werkt en verbind zowel xbox, pc als Switch. Sony hoeft alleen maar aan te haken…zie het probleem niet zo.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren