1. Installatiegrootte games verschillen tussen Xbox One X en One S

Installatiegrootte games verschillen tussen Xbox One X en One S

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de Xbox One X automatisch specifieke assets zal downloaden, waardoor de installatiegrootte van games verschilt van de One S.

Microsoft wil dat de juiste resolutie textures automatisch gedownload worden op de juiste console. De Xbox One X zal automatisch 4K-textures en andere verbeteringen naar de console downloaden, ongeacht op welke televisie hij aangesloten staat.

De opmerking kwam naar aanleiding van vragen over de installatiegrootte van 100gb van Forza Motorsport 7. Om de downloads zo efficiënt mogelijk te maken heeft Microsoft een tool gemaakt voor ontwikkelaars. Op deze manier zou de installatiegrootte op alle consoles niet meer dan benodigd worden.

Eerder vandaag werd bekend dat het bedrijf "nog veel onaangekondigde grote titels" heeft.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat is toch hartstikke logisch? Had niet anders verwacht.

 • Lijkt mij ook vrij logisch: 4K textures 4x zo groot als FHD

 • Eigenlijk wel. Alleen op de hoes van Forza was een benodigde hardeschijfruimte van 100 GB te zien, dus mensen maakten zich daar zorgen over. Op de PS4 schijnen installatiegroottes niet te verschillen, maar hoe dat werkt weet ik niet exact.

 • Ah ja, als je vanuit de andere kant kijkt (vanuit de One(S) kant) kun je je daar wel zorgen om maken. Goed dat die geen extra ruimte kwijt zijn dan.

 • Waarschijnlijk geldt dit voor spellen met upscaling naar 4K

 • Dit geldt inderdaad voor 4K titels, maar de term "upscaling" is hier niet helemaal correct.
  Bij upscaling wordt het bestaande gepakt en op een hogere resolutie "opgerekt". En in dit geval worden bestaande textures vervangen door meer gedetailleerde textures.

 • Vrij logisch en eigenlijk ben ik hier wel blij mee. Al is het niet altijd waar maar als ik een enorm grote hoeveelheid gb voorbij zie komen dan verwacht ik in mijn onderbuik wat extra's. Dat het nu zorgt voor verschil tussen de 2 versies is naast logica ook iets om me op fraaie beelden te verheugen. Hopelijk is er veel van te zien in Keulen.

 • Helemaal eens. Zit niet te wachten op games van 100GB / 150GB als ik er niets mee doe haha. Zag op https://xboxonexkopen.org/nieuws/4k-a… dat Forza 7 gewoon 100 GB in beslag gaat nemen… *Denkt terug aan de tijd van de Gameboy en games van enkele MB's hehehe*

 • Zie hier een enorm nadeel aan optische media. Blu-ray is gewoon niet geschikt voor gaming. Het is zeer traag en daarom zijn installs vereist. Het is belachelijk dat je eerst een uur moet wachten om te kunnen spelen en dat gaat met deze data grotes nog veel erger worden.  Tijd voor iets nieuws. Het alternatief is cards, die zijn ruim snel genoeg, maar met deze datasize is dat niet rendabel helaas. Ze moeten wat meer aan compressie doen, zou een hoop schelen.  Bovendien met zon 100gb per game…misschien meer…mag ik toch hopen dat de HDD zelf verwisseld kan worden, anders is deze xbox een regelrechte data management nachtmerrie.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren