1. Mod-toolkit OpenIV weer te gebruiken in GTA 5 na negatieve reacties

Mod-toolkit OpenIV weer te gebruiken in GTA 5 na negatieve reacties

De mod-toolkit OpenIV heeft een update gekregen en is weer te gebruiken in GTA, nadat Take-Two Interactive dit vorige week had verboden.

OpenIV werd 14 juni offline gehaald, nadat de makers van de toolkit op 5 juni een schriftelijk bevel van Take-Two Interactive had ontvangen. Afgelopen vrijdag heeft Rockstar in een verklaring duidelijk gemaakt wat hun beleid is wat mods betreft.

Zowel Rockstar en Take-Two Interactive vinden dat mods een game langer in leven houden, maar beide bedrijven vinden het belangrijk om hun intellectuele eigendom en trouwe spelers te beschermen. Na interne discussies hebben Rockstar en Take-Two Interactive besloten dat ze geen rechtzaak zullen starten tegen derde partijen die mods maken voor de singleplayermodi van hun pc-games, zonder commerciële doeleinden.

Afgelopen week ontving GTA 5 veel negatieve recensies op Steam, omdat OpenIV niet meer te gebruiken was. De ontwikkelaars achter OpenIV claimen dat ze nooit spelers in staat hebben gesteld om de online multiplayer van GTA te modden. De toolkit wordt al tien jaar lang gebruikt door GTA-spelers op pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Brian Artiles Govita Hardcore Bioshock-fan en vindt de Xbox 360 de beste console ooit.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren