Nintendo wil veel meer Super NES Classic Mini's produceren

Nieuws | -

Het is de bedoeling dat Nintendo "significant meer" exemplaren van de Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System produceert dan de vorig jaar verschenen NES Classic Mini. Dat meldt het bedrijf in een statement aan GameSpot.

De NES Classic Mini was sinds de release vorig najaar de rest van het jaar door nauwelijks verkrijgbaar in winkels. Dit jaar kondigde Nintendo vervolgens aan de productie van het apparaat stop te zetten. Dergelijke situaties moeten met de gisteren aangekondigde opvolger, de SNES Classic Mini, vermeden worden.

"We geven geen exacte cijfers, maar we zullen significant meer exemplaren van de Super NES Classic Edition produceren dan van de NES Classic Edition", zo luidt Nintendo's statement voluit. Wel lijkt het er op dat het apparaat maar voor een korte periode beschikbaar zal zijn: "De Super NES Classic Edition komt op 29 september uit en is tot het einde van het kalenderjaar beschikbaar. Op dit moment hebben we niets aan te kondigen qua beschikbaarheid volgend jaar."

De SNES Classic Mini gaat waarschijnlijk zo'n 79,99 euro kosten en komt met twee controllers en 21 games, waaronder het nooit eerder verschenen Star Fox 2.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.