1. Ontwikkelaar Star Fox 2 is zowel verrast als blij dat de game wordt uitgebracht

Ontwikkelaar Star Fox 2 is zowel verrast als blij dat de game wordt uitgebracht

In een e-mail aan Kotaku heeft Star Fox 2-programmeur Dylan Cuthbert gezegd dat hij net zo verrast was als de rest van de wereld dat de game alsnog uit wordt gebracht.

De nooit eerder uitgebrachte game zit inbegrepen bij de recent aangekondigde SNES Classic Mini van Nintendo. Cuthbert zegt zowel blij als verrast te zijn:

"Ik ben verwonderd, het is totaal gestoord! Ik bedoel, ik had de hoop volledig opgegeven dat de game uit zou komen. Ik heb twee jaar besteed aan het maken van de game en ik hield van elke minuut. Eindelijk kunnen alle mensen de coole kleine tweaks en dingen zien, alle speciale ideeën die we erin hebben gestopt. Deze game had zo veel experimenten aan het begin, en dat komt heel erg goed naar voren tijdens de ontmoetingen in de game."

Volgens Cuthbert werd de game geannuleerd omdat de PlayStation en de Sega Mega Drive de 3D-games van Nintendo voorbij waren gestreefd. Vermoedelijk besloot Nintendo de nadruk op de Nintendo 64 te leggen, waardoor het uitbrengen van Star Fox 2 niet meer noodzakelijk was.

David Cuthbert is nu bekend van Q-Games, verantwoordelijk voor de PixelJunk-games.

Lees hier meer over de SNES Classic Mini en waar je hem kunt bestellen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Wie dit doosje en het spel in bezit heeft.. dan is het zo 1000 euro waard…
    Ik ben zeer benieuwd hoe dit speelt.. deel 1 was al een bijzonder spel voor die tijd…

  • Blijft bizar dat het nooit officieel is uitgebracht… Zijn zeer gelimiteerd aantal exemplaren daardoor ook en denk dat je echt een Lucky bastard mag zijn als je alleen de cartridge al hebt… Laat staan CIB of zelfs geseald…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren