1. Ontwikkelaar Cuphead legt uit waarom de game opnieuw werd gebouwd

Ontwikkelaar Cuphead legt uit waarom de game opnieuw werd gebouwd

In een interview met GamesRadar heeft Cuphead-bedenker Chad Moldenhauer inzicht gegeven in het moeizame ontwikkelproces van de game.

De game werd op E3 2014 aangekondigd en was een jaar daarna speelbaar op de beurs. Veel gamers vielen over het feit dat de game geen platformlevels bevatte, maar enkel gevechten met eindbazen. De kritiek was voor STUDIO MDHR reden genoeg om de game uit te breiden.

"Mijn broer en ik namen ontslag en een tweede hypotheek, en begonnen met het uitbreiden van het team. Dit was onze kans om de game af te leveren die we altijd al wilden maken, in plaats van de kleinschalige titel die we met z'n drieën hadden gepland."

Omdat de game enkel gebruikmaakt van handgetekende animaties, heeft het veel extra werk gekost om de game uit te breiden als platformer. Moldenhauer is er echter zeker van dat de game bij release is wat de ontwikkelaar voor ogen had.

"In werkelijkheid is Cuphead nu dichterbij de game die we altijd al wilden maken. We gooien er geen levels in om mensen tevreden te stellen, maar om ze de originele visie van onze droomschaal te laten zien."

Lees hier het gehele interview . Cuphead komt op 28 september naar Xbox One en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Goeie zaak, en respect dat ze helemaal all the way zijn gegaan om hun game af te krijgen

  • Dit soort emotionele band tussen ontwikkelaar en game kan ik alleen maar toejuichen. Het zorgt vaak voor de beste games die met zorg in elkaar gezet zijn. Kijk naar Stardew Valley, die game had geen groot bedrijf achter zich dat druk uitoefende om het spel maar zo snel mogelijk in de winkels te krijgen. Nee, 1 kerel die ziel en zaligheid in een project gestopt heeft, en deze pas de deur uitdeed toen het ook echt af was. Het resultaat ; een pracht van een game waar de passie van het ontwikkelen vanaf spat!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren