1. Sony Japan Studio: 'We hebben tijd voor meerdere nieuwe games'

Sony Japan Studio: 'We hebben tijd voor meerdere nieuwe games'

Sony Japan Studio overweegt meerdere nieuwe games te ontwikkelen.

De studio, die onder andere gewerkt heeft aan Gravity Rush, Knack, Shadow of the Colossus, Bloodborne en Ape Escape, zou dus mer meerdere games kunnen komen. "Nu we Gravity Rush 2 en The Last Guardian hebben afgemaakt, hebben we meer tijd om nieuwe dingen te doen. We gaan Knack 2 ook nog afmaken, maar ons interne team heeft nu veel meer vrijheid, dus we overwegen aan meerdere nieuwe titels te beginnen", zo meldt senior vicepresident Allan Backer aan IGN.

Sony's Shuhei Yoshida meldde ook dat hij graag een balans ziet tussen games die in populaire franchises vallen, en compleet nieuwe games.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik moet het Sony nageven; ze hebben veel exclusieve en verschillende games. Samen met Nintendo toch wel de beste console voor exclusives. Mijn Xbox one S staat er een beetje zielig bij, zo zonder aankomende (exclusieve) games die mijn interesse wekken.

 • Speel je alleen console exclusieve games dan? Dan mis je toch een hoop moois. ;)

 • Tuurlijk niet, hij bedoeld dat Microsoft niks extra's heeft aan exclusives en dat het wat dat betreft geen meerwaarde heeft, eerder een nadeel.

 • Dat is totaal niet wat ik bedoel.

 • Nee dat is wat Papaultje bedoeld.

 • Kan Papaultje wel begrijpen. Je wilt toch iets extra's hebben wat alleen op jou console van voorkeur te vinden is. Anders kan je net zo goed een andere apparaat vinden met dezelfde games en wel de extra's.  Als je objectief naar de consoles kijkt is Xbox op dit moment daar gewoon minder in en helpt ook niet dat ze de games ook op PC uitbrengen.  @Robske
  Fail….

 • Ik begrijp wat Papaultje bedoeld, maar ben het er niet mee eens. Ik speel veel op mijn Xbox one terwijl ik 0 exclusives speel, staat die er dan zielig bij? Niet imo, maar dat is bij iedereen anders :)

 • "Samen met Nintendo toch wel de beste console voor exclusives."  Mag het ook alleen Sony zijn? Ik bedoel, als je Mario geen reet aan vindt (zoals ik), dan heb jij bij Nintendo of een paar andere goede titels na ook niks te zoeken.  Sony is heer en meester qua exclusives. Nintendo heeft geen andere keus, omdat de meeste 3rd party ontwikkelaars consoles van Ninty vaak links laten liggen.

 • Helemaal gelijk:)

 • @Furyan
  voor JOU mag het alleen Sony zijn ja.
  Maar feitelijk is het (ook) Nintendo. :)  En heeft Nintendo geen andere keuze dan Mario?
  Ik hoop dat je een grapje maakt. ;)

 • @Piet S.
  Je mag die haakjes bij 'ook' gerust weghalen. Ik zou niet zeggen dat Nintendo de beste console is voor exclusives. Tuurlijk blijft een Mario, Pokémon, Zelda en Metroid sterke exclusives, maar dan heb je het ook wel gezien.

 • Robskeee, eigenlijk staat mijn Xbox echt stof te happen. Mijn switch net zo goed. Maar wanneer ik de 3rd party games ook op Mn Ps4 kan spelen staat de Xbox dit jaar eigenlijk een beetje in de kou.

 • Ah bij mij andersom. Dit omdat ik de multiplatform games op mijn Xbox one S speel. Ik hou niet van de Japanse games dus buiten Horizon ZD en een beetje Rocketleague doet die gezellig mee aan het stof happen ;)

 • @Toeber
  Ja want buiten Mario, Zelda, Metroid & Pokemon stellen
  Donkey Kong, Fire Emblem, Golden Sun, Kirby, Yoshi, Pikmin, Starfox, Smash, Animal Crossing, Toad, Kid Icarus, Earthbound, ARMS, Splatoon, Xenoblade, Wario, Bayonetta 2 (, F-Zero) & overige exclusieve games niets voor natuurlijk. ;)  Edit:
  Over Bayonetta gesproken…! :D

 • Sorry hoor, maar bij Sony heb je het met Uncharted en God of War wel gezien? Oh ja, Bloodborne. Noem me verder eens een echte exclusieve system seller die in de vier jaar die de console al bijna uit is, is uitgebracht? En dan niet de vele remasters die al jaren uit zijn op vorige consoles of de games die ook op pc te vinden zijn.  Daarnaast is er minder variatie. Zo goed als elke exclusive heeft hetzelfde grijzige kleurenpalet en is pew pew met guns of slash slash met zwaarden. Vaak nog extreem repetitief en lineair ook, zoals in Uncharted en voormalige GoW's.  Begrijp me niet verkeerd, ik vind niet dat Nintendo heel veel beter bezig is, met nog steeds zoveel droogtes (laat staan MS) en bij hun boeien eigenlijk alleen Mario, Metroid, Zelda en Xenoblade me persoonlijk, maar we overwaarderen een bedrijf dat eigenlijk maar weinig doet behalve marketen (waar deze grootspraak wederom bij hoort). Liever daden dan woorden…  Wat dat betreft vind ik dit tijdperk wat exclusives betreft behoorlijk triest en als je ziet wat er overheerst in third partyland, dan kun je alleen maar concluderen dat gaming niet bepaald in zijn beste dagen zit.  Ik bedoel, de grootste hypes van vandaag de dag zijn Assassin's Creed 17, FIFA 380 en de zoveelste achter elkaar uitgepoepte Far Cry. Als je dat relativeert, hoe zielig is dat?  Ik kijk uit naar de dag dat die bedrijfstechnieken ophouden zo effectief te zijn en we weer wat meer variatie, creativiteit en simpelweg liefde voor het vak gamedesigner gaan zien. Op naar de volgende gen…

 • Klopt wat je zegt piet S, die games stellen niet zo heel veel voor.

 • @Piet meh op bayonetta 2 na stellen die idd voor veel gamers niks voor. We hebben niet voor niks een ps4.

 • Haha, grappig. :)

 • Voor JRPG en 3rd-party games toch?
  Oja en om erbij te horen, je weet zelluf. :)

 • Piet waar bij horen? Grow up. Ik hoor al bij een zeer exclusief clubje bestaande uit mijn vrouw en 2 kids. Eind augustus breid ik de club uit met nog een lid. Probeer ook eens je eigen 'club' op te richten dan hoef je nergens bij te horen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren