1. Ontwikkeling Five Nights at Freddy's 6 bevestigd en geannuleerd

Ontwikkeling Five Nights at Freddy's 6 bevestigd en geannuleerd

Five Night at Freddy's 6 werd ontwikkeld, maar uiteindelijk geannuleerd. Dat bevestigt ontwikkelaar Scott Cawthon.

Op Steam bevestigde hij de geruchten dat een zesde deel in de reeks inderdaad in de maak was. Voorlopig stopt Cawthon even met het maken van Freddy-games: "Ik bleef mijzelf dwingen om dag na dag te werken en ik realiseerde mij opeens dat ik hier helemaal niet aan wil werken."

"Na elke release worden de verwachtingen voor deze serie hoger en hoger, en terecht", vervolgt Cawthon. "Elke game moet ook beter zijn dan de vorige. Maar dat levert veel druk op en ik heb andere elementen van mijn leven genegeerd om aan deze verwachtingen te voldoen."

De indie-horrorreeks laat gamers als nachtwacht spelen in Freddy Fazbear's Pizza. Ondertussen probeert elektronisch speelgoed je te doden. Cawthon laat weten dat hij niet compleet stopt met games maken, maar zijn aandacht aan andere leuke projecten wil besteden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Na al deze delen en het niet gewerkt hebben aan andere titels (naar mijn weten), kan ik mij voorstellen dat je dit een keer zat wordt. Je dag in dag uit begeven in de grimmige sfeer van je eigen game lijkt me ook niet al te positief werken. We hebben aan 5 delen naar mijn smaak genoeg, laat hem maar eens proberen met een nieuw tof concept te komen. Want leuke games heeft hij zeker gemaakt.

  • Agja bekend verhaal ;) hij is de master van trollen dus hij zal er gewoon aan werken haha
    Ik denk dat hij persoon is dat hij iets maak ook iets afmaakt

  • FNAF msg van mij door de wc gespoeld worden. :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren