1. Verwijderde Anthem-video voor PS4 toonde stiekem Xbox One-knoppen

Verwijderde Anthem-video voor PS4 toonde stiekem Xbox One-knoppen

Op Sony PlayStation's YouTube-kanaal stond een video van BioWare's nieuwe game Anthem. Deze is verwijderd nadat gamers er achter kwamen dat er plaatjes van PlayStation-knoppen over de Xbox One-knoppen waren geplakt.

De beelden waren van de Xbox One X-versie van de game en toonden dus de mooiste consoleversie van Anthem. Op verschillende momenten in de video, zo zag men op gameforum NeoGAF, was te zien hoe PlayStation-knoppen over de Xbox-knoppen waren geplakt, waardoor de illusie zou moeten worden gecreëerd dat het om een PlayStation 4-versie van de game ging.

Sony heeft de trailer inmiddels offline gehaald. Sony of Electronic Arts hebben nog niet op het voorval gereageerd. Hoewel het niet ongebruikelijk is voor YouTube-accounts om dezelfde video's van één platformversie te tonen, waren de beelden in de trailer specifiek bedoeld om tijdens Xbox One X-beelden tijdens E3 te tonen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Wat een mega faal.

 • Hahahah, maaaaattt… :')

 • Lol

 • *slowclap*

 • Een uitgever laat altijd de beste beelden zien van een game en dat de inputs slecht geedit zijn , nou nou wat een ramp. Desbetreffende neogaf topic is niet voor niks al gisteren dicht gegooid.

 • Het is consumentenbedrog dat is zeker belangrijk… Ik snap de huidige generatie gamers echt niet meer, hoe grote fanboy moet je wel niet zijn als je alle wanpraktijken van bedrijven als sony/nintendo/valve/microsoft maar wil bedekken onder de mantel der liefde…  Bedrijven zouden aansprakelijk gesteld moeten kunnen worden voor het adverteren van hun producten wanneer ze hier een valse representatie van geven punt uit.  Overigens begrijp ik ook wel dat het niet van levensbelang is maar het is wel belangrijk dat wij gamers/consumenten dit soort multinationals niet over ons heen laten lopen.

 • Xbox One X gameplay gebruiken voor een normale PS4 versie is best wel triest aangezien die er stukken beter uitziet. Al weet ik niet of de fout hier bij Sony ligt of bij EA.

 • De video stond op het kanaal van sony dus lijkt me de verantwoordelijkheid vooral bij hun liggen. Me moet natuurlijk wel je eigen content controleren voor je iets klakkeloos op internet pleurt.  Van EA uit zou het dan weer erg slordig zijn als ze een Xbox filmpje opsturen als promotie materiaal richting Sony.

 • Sorry , jullie zijn al een beetje te laat. Het gebeurd al sinds de Xbox/PS2/GCN tijdperk. De mooiste versie word altijd als promotie material gebruikt. Dus Extace… over je heen laten lopen heb je allang gedaan. Als jullie er nou pas achter komen…. fail.  Zoals ik al eerder zei. De neogaf topic over dit onderwerp is al gisteren al dichtgegooid om deze redenen.

 • Die verantwoordelijkheid ligt inderdaad bij Sony, aangezien het om YT hun kanaal gaat.
  Plain & simple. :)  En de mooiste mag uiteraard als promo materiaal gebruikt worden (gebeurt als heel lang inderdaad), maar ga dan niet je eigen knoppen erover heen plakken, zodat het lijkt alsof het om de PS versie gaat. Plaats dan gewoon de originele X video.
  Dit is gewoon de consument voor de gek houden. Niet meer, niet minder.

 • Oke sorry.

 • Dit is toch normaal? Als er een familiefoto wordt gemaakt, dan staat mijn broer ook altijd vooraan en ik achteraan. Je moet altijd het "mooiste" materiaal gebruiken zegt mijn vader dan. Mijn moeder glimlacht dan ongemakkelijk. Ik ken niet anders.

 • Gebruik je ook iemand anders zijn profielfoto op linkedin, facebook of dergelijke? Of ben je meer van de bloemetjes filters?

 • Ja, of knip je zijn hoofd uit foto's en plak je dat dan over jouw foto's heen?  Hem vooraan zetten kan gewoon. Jou vooraan zetten en daarna beplakken met zijn kop..? Bedrog.
  Daar gaat het om. ;)

 • @Shadow,  Ik kom er helemaal niet nu pas achter… waar zeg ik dat precies? Ik ben juist een van de weinige die zich er altijd al tegen heeft verzet… volgens mij ben jij vooral de gene die hier faalt.  Tevens heb je je comment naderhand aangepast en meld je dat er niet even bij.. ook een zwaar trieste actie.. in je originele comment stond een compleet andere boodschap. • Aangepast voordat jou reactie was geplaatst 34 vs 32 min. Maar kwam op hetzelfde neer.

 • @Shadowhunterx, je reactie naderhand aanpassen.. fail.

 • Niet echt. Extace en Robskee zijn blijkbaar nogsteeds butthurt , omdat het soms niet met ze eens ben. Beetje kinderachtig.

 • Niet eens? Kom dan met een goed argument om dit gedrag van dit soort bedrijven (dus niet alleen sony) goed te praten.  Zoals ik hieronder al zei:  ''Dus als ik jou elke dag in in elkaar sla en in je gezicht spuug is het geoorloofd omdat het elke dag gebeurt?  Wat voor drogredenen gaan mensen er nog meer bij slepen om dit gedrag van bedrijven goed te praten.. Modbreak: Er zijn grenzen.

 • @extace
  Modbreak : er zijn grenzen. Waar jullie niks meedoen.  Het punt is : ik verdedig niks , ik zeg alleen dat het er allang is en zolang mensen erin trappen. Zal het nooit verdwijnen…. en aan de gemiddelde reactie te lezen van mensen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren