Activision-CEO: 'Call of Duty: Infinite Warfare was een futuristische game te veel'

Nieuws | -

In een interview met GamesIndustry heeft Eric Hirshberg, de CEO van Activision, zijn visie gegeven op de Call of Duty-franchise.

Hirshberg zegt dat de uitgever lang voor Call of Duty: Infinite Warfare doorhad dat de fans minder enthousiast waren over games die zich in de toekomst afspelen. Toch was het niet mogelijk om de setting eerder aan te passen:

"Het was duidelijk een toekomstgame te veel. Als ik WW2 een jaar eerder zou kunnen hebben, met de kennis van nu, dan was die timing beter geweest als je kijkt naar de community. Maar we geven games drie jaar van tevoren groen licht. We hadden genoeg feedback opgepikt toen we toestemming gaven voor deze game, dat het wellicht mooie tijd is om terug te keren naar onze roots."

Jaarlijkse updates
Ook werd Hirshberg gevraagd naar het verdienmodel van de game, verwijzend naar de langdurige updates van Black Ops 3 en Destiny.

"Als je een jaarlijkse release doet heb je het risico dat mensen niet terugkomen, omdat hun investeringen niet over worden gedragen naar de nieuwe game. Maar juist de jaarlijkse release is belangrijk geweest voor het fris houden van de game.

Dus wat we hebben uitgevonden is dat er meerdere goede manieren zijn om games uit te brengen. We hebben een winnende formule met Call of Duty. Het is nog te vroeg om te zeggen, maar met Destiny 1, die gevolgd werd door drie uitbreidingen, en een hopelijk nog betere Destiny 2, zou betekenen dat we nog een winnende formule hebben."

Call of Duty: WW2 verschijnt op 3 november voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Lees hier de preview van afgelopen E3.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.