1. Activision-CEO: 'Call of Duty: Infinite Warfare was een futuristische game te veel'

Activision-CEO: 'Call of Duty: Infinite Warfare was een futuristische game te veel'

In een interview met GamesIndustry heeft Eric Hirshberg, de CEO van Activision, zijn visie gegeven op de Call of Duty-franchise.

Hirshberg zegt dat de uitgever lang voor Call of Duty: Infinite Warfare doorhad dat de fans minder enthousiast waren over games die zich in de toekomst afspelen. Toch was het niet mogelijk om de setting eerder aan te passen:

"Het was duidelijk een toekomstgame te veel. Als ik WW2 een jaar eerder zou kunnen hebben, met de kennis van nu, dan was die timing beter geweest als je kijkt naar de community. Maar we geven games drie jaar van tevoren groen licht. We hadden genoeg feedback opgepikt toen we toestemming gaven voor deze game, dat het wellicht mooie tijd is om terug te keren naar onze roots."

Jaarlijkse updates
Ook werd Hirshberg gevraagd naar het verdienmodel van de game, verwijzend naar de langdurige updates van Black Ops 3 en Destiny.

"Als je een jaarlijkse release doet heb je het risico dat mensen niet terugkomen, omdat hun investeringen niet over worden gedragen naar de nieuwe game. Maar juist de jaarlijkse release is belangrijk geweest voor het fris houden van de game.

Dus wat we hebben uitgevonden is dat er meerdere goede manieren zijn om games uit te brengen. We hebben een winnende formule met Call of Duty. Het is nog te vroeg om te zeggen, maar met Destiny 1, die gevolgd werd door drie uitbreidingen, en een hopelijk nog betere Destiny 2, zou betekenen dat we nog een winnende formule hebben."

Call of Duty: WW2 verschijnt op 3 november voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Lees hier de preview van afgelopen E3.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ze weten het dan toch.

 • Bedankt voor het toelichten van iets wat miljoenen gamers al jaren wisten.

 • Drie jaar geleden werd goedkeuring gegeven voor Call of Duty WW2, dus eerder was niet bepaald mogelijk.

 • " Maar juist de jaarlijkse release is belangrijk geweest voor het fris houden van de game."  uuuh. wat?

 • Is op zich het nadeel van bepaalde games toelaten drie jaar voor de werkelijke release. Je hebt vaak geen idee of de game nog wel via dezelfde standaarden verwacht zou worden of niet.

 • Grappig, ik vond tot mijn eigen verbazing de singleplayer van Call of Duty: Inifinite Warfare heel vet. Terwijl die games ervoor minder interessant waren. Twee Wereldoorlog games van twee grote franchises was vorig jaar misschien te veel van het goede geweest

 • Precies wat je zegt. Heb de single player net uit omdat hij goedkoop te krijgen was en heb me heel goed vermaakt, vooral die space battles.

 • Vorig jaar zeiden ze nog van niet, hahaha.

 • Ik heb niets tegen Infinite Warfare, het is gewoon een goede game. Modern Warfare remastered is ook een goede game. Ik heb eerder iets tegen het verdienmodel wat Activision hanteert. Ze vragen gewoon geen eerlijke prijs voor bijvoorbeeld de Variety Mappack. Ik heb geld genoeg en kan hem kopen voor 15 euro, maar ik weiger het gewoon.  Daarnaast zijn de Supply Drops en de wapens die daarin zitten gewoon een gezwel in de game. Ja het is beter geworden in Infinite Warfare en Modern Warfare remastered. Je kunt in principe sparen voor een wapen en het is niet meer geheel geluk, maar dan nog is het pay to win. Want als je betaald vergroot je je kans.  Ik zeg het elk jaar hoor, maar dit jaar koop ik CoD echt niet meer tijdens de launch of misschien wel helemaal niet. Ik geloof gewoon niet dat ze dit verdienmodel overboord gaan gooien. Dit zou dan de eerste keer zijn sinds de allereerste Call of Duty. Ik voel mij als trouwe fan echt genaaid.. Ik heb mij al twee keer aan dezelfde steen gestoten met Black Ops III en Modern Warfare Remastered, maar een derde keer, nee dank je.  Daarnaast is dit Sledgehammer. Advanced Warfare is de slechtste game uit de serie, dus ja zoveel vertrouwen heb ik niet in ze.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren