1. Chinese game zet speeltijdlimiet in voor jongere gamers

Chinese game zet speeltijdlimiet in voor jongere gamers

Jongeren kunnen de smartphonegame Honor of Kings in China maar voor een beperkte tijd per dag spelen.

Uitgever Tencent nam deze maatregel nadat ouders en leraren klaagden over de populaire smartphonegame, aldus Reuters. Honor of Kings heeft inmiddels 80 miljoen dagelijks actieve spelers, die zich vooral in China bevinden.

Spelers jonger dan twaalf jaar mogen iedere dag maximaal één uur spelen. Jongeren tussen de twaalf en achttien jaar oud worden beperkt tot twee uur speeltijd per dag.

Gamers van twaalf jaar of jonger mogen voortaan ook niet meer inloggen na negen uur ’s avonds lokale tijd. Daarnaast wordt beperkt hoeveel geld deze groep in de game mag investeren.

Het aandeel van uitgever Tencent kelderde met 3,6 procent, nadat de staatskrant People’s Daily het spel 'vergif' noemde. Honor of Kings wordt in het westen getest onder de naam Strike of Kings. Op het moment is deze westerse versie alleen op Android te downloaden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Zouden ze ook in het westen moeten doen, die avond klok. Scheelt een hoop geschreeuw aan kinderen in Mn oor bij het online gamen.

 • Maak je een account aan waarop je aangeeft 18+ te zijn… opgelost.

 • In Korea zijn veel service accounts voor games alleen te koppelen aan een burgernummer en het gebruik van een ander zen nummer strafbaar. Misschien hebben de Chinezen naar het *koreaans* systeem gekeken. Vrijwel onmogelijk om een 18+ aan te maken.

 • Dus ouders gaan klagen bij een ontwikkelaar omdat hun kinderen te lang gamen? Waarom neem je als ouder dan niet gewoon lekker zelf je verantwoordelijkheid? Ditzelfde geldt voor de leerkrachten trouwens, neem toch aan dat ook in China de volwassenen nog steeds de regels bepalen? Ik had vroeger een eierwekker naast mn pc staan, uur om? Naar buiten met die jonge benen! ;)

 • Je weet toch dat kinderen de baas zijn tegenwoordig. Als je ze ook maar verkeerd aankijkt is het al mishandeling.  In mijn tijd kreeg je een schop onder je reet als je niet wilde luisteren. Toen was er nog respect, tegenwoordig…

 • Als ik dit een paar jaar geleden had gelezen dan had ik iets in de trant van betutteling, eigen verantwoordelijkheid en waar zijn de ouders geschreven, maar inmiddels lees ik zoveel verhalen over kinderen en 'studerende' jong volwassenen die op hun kamer levensjaren wegspelen met games als League of Legends dat ik een tijdslimiet per dag niet eens zo gek meer vind. Vanuit de overheid wat overdreven en zelfs eng, maar ontwikkelaars zouden best wat meer aandacht mogen schenken aan de speeluren die spelers in hun games stoppen en of je ongezond speelgedrag niet moet beperken of met gamedesign kan demotiveren.

 • Ik vind dat mensen dit lekker zelf mogen bepalen. Jij zit bv de bekante dag aan je pik te trekken en de ander kijkt tv. Moet iedereen zelf weten en kinderen onder de 12 jaar horen sws geen smartphone te hebben. Daarboven kijken ze maar

 • En ondertussen mogen anderen werken voor jouw uitkering zeker?
  Het wordt idd tijd dat kids hun verantwoording nemen, tijd steken in een fatsoenlijke studie ipv aan hun piemel te trekken, maar dat doen ze niet…mooie oplossing toch dit?  Sinds de millenials geboren zijn is het 1 dikke drama op dit gebied.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren