1. THQ Nordic is teleurgesteld in de hardware van de Nintendo Switch

THQ Nordic is teleurgesteld in de hardware van de Nintendo Switch

In een interview met GamesIndustry heeft Reinhard Pollice van THQ Nordic gezegd dat het bedrijf eigenlijk had gehoopt op betere hardware voor Nintendo Switch.

"We hebben meer dan een jaar contact gehad met Nintendo over Switch, dus we hebben gekeken naar onze line-up en we kijken wat mogelijk is. Het is een beetje treurig dat ze niet gegaan zijn voor betere hardware, maar het is wat het is. We moeten eromheen werken."

Pollice noemde weinig namen van games, maar zei welk dat zelfs de tweedimensionale strategiegame Battle Chasers moeite heeft om op het platform te draaien. Voor het bedrijf is volgens hem de uitdaging om niet te proberen "overal te zijn", iets wat de vorige THQ in zijn ogen verkeerd deed.

THQ Nordic kondigde dit jaar ook Darksiders 3 aan, die enkel verschijnt op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat de Switch niet de sterkste hardware heeft was al duidelijk, maar als Nintendo het voor elkaar krijgt om er 3D games in 1080p60 op te laten draaien, dan moet het voor zo'n developer makkelijk haalbaar zijn om een 2D strategiegame zoals Battle Chasers op de Switch te laten runnen (ook al is het bv. op 30fps met minder details/textures).  Dit riekt naar luiheid (en dus naar een slap excuus om geen/weinig moeite te hoeven doen). :)

 • THQ staat bekend om zijn slechte resource management. De games kunnen wel op de switch draaien als ze wat bekwamer worden in goede game development.

 • Dit dus.

 • Natuurlijk… maar soms mogen ontwikkelaars graag met modder gooien…
  Misschien is het een soort concurrentie tactiek..

 • Beetje te simpel gedacht… Nintendo maakt games voor de hardware die zelf ontwikkeld hebben en weten daardoor het maximale uit hun eigen materiaal te trekken.  THQ moet ontwikkelen voor 3-4 platformen daar bij verliezen dus al een hoop efficiëntie, als een van die platformen dan ook nog eens hopeloos zwakker is dan de rest wordt het gewoon een lastig verhaal.  De switch is 3 maandjes uit nu? Hoeveel major 3D third party multi platform games zijn er nu uitgekomen voor het apparaat?  Switch is een prima apparaat maar je moet het gewoon kopen voor de nintendo line-up en uitstekende indie support dan ga je er veel lol aan beleven.

 • Als Skyrim, FIFA, Rocket League & andere 3rd-party games op de Switch kunnen draaien dan kan een simpel 2D spelletje dat ook.
  Dus lijkt me niet 'te simpel' gedacht. :)  Als met de 'hopeloos zwakker' refereert naar de X1X en de Pro dan: Inderdaad.
  Maar als met de 'hopeloos zwakker' refereert naar de X1 en de PS4 dan: Nee.

 • 2d games hoeven niet simpel te zijn.  3rd party support is is laag op elk console. Nintendo moest wat bewijzen na de WiiU, het is dan ook gewoon dom om zo laag in te zetten op hardware (in de dock)  Toch denk ik dat dat Nintendo met iets gaat komen…

 • Niet een van de games die je opnoemt is überhaupt uitgekomen op het apparaat…  En ja de xbone en PS4 zijn qua hardware prestaties minimaal 50% krachtiger dan de switch.  https://www.gamespot.com/articles/con… • @Richh
  2D games hoeven inderdaad niet simpel te zijn, maar deze draaibaar krijgen op de Switch is 100% mogelijk.
  De hardware had inderdaad beter gekund, maar qua 3rd-party support zijn er toch al een aantal goede zetten gedaan, naar mijn mening.  Waar denk je aan als je zegt 'dat ze met iets gaan komen'?
  Streaming, o.i.d.?  @Extace
  Dat maakt toch niet uit? Ze zijn officieel aangekondigd en komen uit (anders waren ze natuurlijk niet officieel aangekondigd). Als die betreffende developers die games draaibaar kunnen krijgen op de Switch, dan zegt dat dus meer over THQ, dan over de hardware van de Switch. :)  En qua GPU scheelt het maar heel weinig en ook qua CPU scheelt het geen 50% zoals je zegt…
  Ook: Switch: 1TF | XONE: 1,3TF

 • Zoals ik al zei piet:  Switch is een prima apparaat maar je moet het gewoon kopen voor de nintendo line-up en uitstekende indie support dan ga je er veel lol aan beleven. • Klopt, maar ik zal bv. ook veel plezier beleven aan Skyrim, Yooka-Laylee, RiMe, Rayman en andere 3rd-party titels. :)

 • @ Piet: Nog wel de kanttekening dat we Skyrim nog niet werkend gezien hebben op de Switch en FIFA een andere versie krijgt dan de PS4 en Xbox One consoles.  Wat anderen zeggen, qua grote thirdparties moet je niet teveel verwachten op de Switch. Het draait vooral om Nintendo's eigen titels gecombineerd met indies en kleinere games.

 • Hier is iets van gameplay van Skyrim te zien:
  https://www.youtube.com/watch?v=OsLjw…
  Fifa krijgt inderdaad een andere versie, omdat de Frostbite engine schijnbaar niet (lekker) draait op de Switch, maar desalniettemin komt de game wel naar de Switch, wat natuurlijk positief is.
  Rocket League ziet er goed uit op de Switch en draait gewoon op 60fps.  Het gaat mij ook meer om de exclusives hoor, begrijp me niet verkeerd en ook indies zijn soms heeel tof!
  Echter ga ik ook zeker een aantal 3rd-party games spelen, zoals eerder genoemd! :D

 • Nummer twee die klaagt over de kracht:  https://www.dailynintendo.nl/2017/07/…

 • Eerst zeggen ze dat het echt niet gaat door krachtgebrek, maar daarna wel zeggen: 'So maybe we'll try, but right now the discussion we’ve had with the publisher was to not make Switch a priority.'  Een beetje vreemd, als je het mij vraagt.
  Als je zeker weet dat iets niet lukt, dan hoef je het ook niet misschien te gaan proberen, toch?

 • Tsja…gisteren klaagde iemand dat ik het had over "luiheid". Dat kon echt niet…dus dat zal het wel niet zijn /

 • Wat bedoel je met 'luiheid'? :)

 • Developers luiheid. Niet het beste uit het apparaat willen halen, vanwege luiheid.

 • Ahhh zo! Ja daar riekt dit inderdaad een beetje naar en dan niet alleen m.b.t. de Switch, maar straks ook m.b.t. de X1X..

 • Ik zei, developers willen wel eens lui zijn en zo wordt niet eens 50% van de capaciteit van een console gebruikt. Ja dat zei ik over de X1X

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren