1. Nintendo ontwikkelt games die 'anders spelen'

Nintendo ontwikkelt games die 'anders spelen'

In een presentatie voor aandeelhouders heeft Nintendo gezegd dat het momenteel bedrijf werkt aan Switch-games die "anders spelen en leuk zijn om te spelen."

Manager Shinya Takahashi zegt: "Er zijn nog titels die we nog niet hebben aangekondigd. We werken aan een aantal projecten waar we onszelf afvragen hoe we 1-2-Switch opvolgen en hoe je Nintendo Switch gebruikt om anders te spelen, en dat het toch leuk is om te spelen."

Ook gaf president Tatsumi Kimishima meer inzicht in de mobiele strategie van het bedrijf, verwijzend naar Super Mario Run. Hij zei onder andere dat Nintendo nog een nieuwkomer is in de smartphone-business en dat geen van de verdienmodellen superieur is.

"Hoewel consumenten over de hele wereld een Mario-game willen spelen, zijn er er variërende economische situaties, en sommige consumenten kunnen de game niet betalen. Dit kan door de prijs komen of de betaalmethodes, dus in de toekomst zullen we niet enkel een vaste prijs aanhouden, maar ook andere methodes aanbieden die het voor meer consumenten mogelijk maken om te betalen."

Pc
Daarnaast werd gevraagd of Nintendo zich ooit zal begeven op de pc-markt, nu het uitbreidt naar andere platformen als de smartphone. Hoewel president Kimishima erkent dat de pc-markt kansen biedt, blijft Nintendo bij eigen hardware.

"We zijn ervan op de hoogte dat veel consumenten pc-games spelen. We geloven echter dat geïntegreerde hardware en software voor ons de beste manier is om verrassingen en gamplay-ervaringen te bieden die we willen bereiken.

Lees hier de volledige Q&A-sessie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Bedoelen ze zonder game over optie?

 • Piet kom er maar in!..

 • Like! :D

 • "Er zijn nog titels die we nog niet hebben aangekondigd."
  Nu hebben zowel Nintendo, MS als Sony dit gezegd na de E3! XD  Voor de rest: We zullen het zien! :)

 • Zou er uit zien als dit het was… Nee er komen verder geen switch games meer.  meeting adjourned

 • Hahaha! XD

 • Anders is niet altijd beter. Irriteer me er soms aan dat Nintendo steeds weer opnieuw het wiel uit wil vinden, terwijl voor sommige dingen het wiel al lang bestaat.

 • Ja en Nee. Het succes van bijvoorbeeld de Wii was gigantisch. Dus ik begrijp wel dat ze nog zo'n knaller willen maken. Sommige mensen, waaronder jij en ik, hebben echter weinig met nieuwe manieren van input en prefereren de "ouderwetse" controller.

 • Njah prima, want betere wilen kunnen nog steeds uitgevonden worden. Het is alleen dat Nintendo soms enkel en alleen hun nieuwe wielen gebruikt om hun nieuwe wagens op te laten rijden. Ik zie dit liever optioneel zoals de Bongo's bij de Cube ; gewone controllers als standaard, Bongo's als toffe verrijking.

 • Haha die Bongo's was tof inderdaad! en het werkte echt goed…
  Ik heb ze nog in een doos…

 • Nintendo is Nintendo. Nintendo houdt van nieuwe dingen proberen. Soms werkt het, soms werkt het niet. Dat het niet voor jou is, betekent niet dat er niet geexperimenteerd of geinnoveerd kan worden. Tis leuk om nieuwe dingen te proberen en er op terug te kunnen kijken, of ze floppen of niet. Je zou voor de gein de geschiedenis van Nintendo eens moeten bekijken. Jurjen van de PU had er een aantal nummers geleden een leuk stukje over geschreven. Dan snap je wrs beter wat Nintendo's beweegredenen zijn.

 • Qua kracht zal Nintendo dit nooit kunnen, dus moeten ze dat op andere manieren doen, zoals wii-board en soort gelijke apparaten.

 • Ik verwacht een hoop kutte gimmick games die gebruik maken van HD rumble en andere motion troep.  De toekomst zal het ons zeggen.

 • Maakt niet uit. Ondertussen krijgen we weer de klassiekers als Zelda, Mario enzo. Nintendo is alleen maar crap in het heden. Uiteindelijk blijven de legendarische games hangen. Nintendo is weer ontiegelijk veel geld aan het binnenharken met de Switch, Zelda, de Mini's, Splatoon, Mario straks, etc etc.

 • @ Extace
  Huh ? ze gebruiken trillingen voor een intenser beleving…
  Wat is daar nou mis mee?..
  Ik denk dan menig vrouw het niet met jouw eens is…

 • Let op: Nintendo heeft al vaker het wiel uitgevonden, of als eerst gepubliceerd. Daar maken de anderen nu ook gebruik van. Ik denk aan de D-pad, schoulderbuttons/triggers, controller-rumble, analoge sticks voor de controller, bewegings sensoren. Allen zijn tegenwoordig ook te vinden in de Sony en XboX controllers.  Wat ik hiermee wil zeggen: hoewel Nintendo vaak rare dingen doet, bewijzen ze maar al te vaak dat ze een nieuwe standaard neerzetten. Ze zijn niet voor niets de pioniers uit de gaming-industrie.

 • Dat klopt… mensen vinden Nintendo wat vreemd en dan schoppen ze daar graag tegen aan.. een soort pesten..
  Maar ze weten ook wel dat Nintendo eigenlijk The king is :D.

 • :D

 • @ papaultje; wat hebben ze de afgelopen 5 jaar uitgebracht wat niet eerder is gebruikt en zo revolutionaire is?

 • Nintendo is de pioneer van het modern gamen, klaar. Ikzelf heb een hekel aan de Wii U, de Wii vond ik meh, maar dat kwam vooral door de aanpak. Maar ik houd ervan dat bijna iedereen wel als klein kind begon met een Nintendo console, zoals ik. Nintendo doet waar het het beste in is, en dat is pure games maken. Ik haal 100% plezier uit Nintendo games, wat heel veel mensen wel doen.  Overigens ben ik zeker geen fanboy, ik houd gewoon van goede games omdat ik me erin verdiep, respectievelijk maakt Nintendo anders wel de meest kwalitatieve games, ookal hebben ze niet de krachtigste hardware.  @Liquidshake
  Touchpad op een console.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren