1. Smartphone-app voor online opties Switch komt op 21 juli

Smartphone-app voor online opties Switch komt op 21 juli

Vanaf 21 juli is de Switch Online-app voor smartphones beschikbaar. In eerste instantie werkt de app samen met Splatoon 2, die ook op die dag uitkomt.

Het gaat om een beperkte variant van de eerder aangekondigde online dienst voor de Switch. Die dienst verschijnt in 2018 en kost twintig dollar (ongeveer 17,50 euro) per jaar. De beperkte versie is gratis tot de volledige versie beschikbaar wordt.

Met de app kunnen spelers op afstand diverse statistieken uit Splatoon bekijken. Ze kunnen bijvoorbeeld zien hoeveel oppervlakte al ondergespoten is met verf en welke wapens ze het meeste gebruiken. Ook is het mogelijk om met andere spelers te praten tijdens een wedstrijd.

Daarnaast kunnen spelers zien welke kaarten in de wachtrij staan voor de online modus van het spel. Via het zogenaamde SplatNet is het verder mogelijk om onder meer nieuwe wapens te kopen. Die zijn vervolgens op te pakken als het spel weer gespeeld wordt.

Zowel Splatoon 2 als de Nintendo Switch Online-app verschijnen op 21 juli.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Het blijft vervelend dat dit niet gewoon via de Switch zelf kan.

  • Gebruik vaak discord, terwijl ik op de ps4 zit. Zal denk wel wenne zijn voor veel mensen.

  • Als bovenstaande functionaliteiten voor alle games geïntegreerd worden in de app, dan zou dat een zeer goede zaak zijn. :)

  • Jammer dat het met een smartphone moet allemaal…..voor mij al reden genoeg om niet aan de switch te beginnen….als dan me smartphone toevallig stuk gaat of ff kwijt of leeg of vergeten mee te nemen of wat dan ook dan kun je heel de online service niet gebruiken. Plus t lijkt me ook alleen maar heel onhandig on the go….

  • Ik blijf hier toch raar tegen aan kijken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren