1. Meer dan 40.000 Steam-accounts verwijderd door Valve

Meer dan 40.000 Steam-accounts verwijderd door Valve

Duizenden Steam accounts zijn verwijderd door Valve in verband met cheat-praktijken. Met behulp van de tool SteamDB is een grote piek in verbannen accounts waargenomen. SteamDB houdt onder anderen het aantal accounts bij dat per dag verbannen wordt van Steam. De piek is vlak na 5 juli, het einde van de Steam Summer Sale, geconstateerd. Het gaat om het grootst aantal verwijderde Steam-accounts in maar een paar dagen tijd ooit gemeten.

Tijdens de Steam Summer Sale schaffen veel mensen goedkope exemplaren van spellen zoals Counter-Strike: Global Offensive aan. Vervolgens maken ze een groot aantal accounts aan om te testen welke hacks worden ontdekt door het Valve Anti-Cheat (VAC) systeem. Deze grote zuivering van Steam-accounts zou kunnen betekenen dat Valve probeert een einde te brengen aan dit soort activiteiten.

Naar schatting is er met deze platformreiniging ongeveer 8.674 dollar (omgerekend zo'n 7.611 euro) aan cosmetische artikelen, zoals weapon skins, opgeveegd. Valve heeft deze cijfers nog niet bevestigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

  • Mag ook wel een keer. Je kan bijna geen fatsoenlijk cs potje spelen zonder hackers tegen te komen.

  • ik beb nooit een spelletje gehackt maar dan toch allle game''s gewoon kwijt waar ik keihard voor gewerkt heb ! :S Dankje wel Steam!!! Gewoon alles kwijt voor niks ! ?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren