1. Jump moet 'Netflix voor indiegames' worden

Jump moet 'Netflix voor indiegames' worden

Kermdinger Studios, een bedrijf uit de Verenigde Staten, komt met Jump. Via de dienst kan men voor een vast bedrag per maand indiegames spelen.

Een testversie van Jump is vanaf deze week beschikbaar voor gebruikers. De bètatest van de dienst duurt tot en met 24 juli.

Jump streamt delen van een gespeelde game naar de pc van de gebruiker. Dat werkt volgens de makers beter dan het streamen van videobeelden van games, zoals de Sony-dienst PlayStation Now doet.

Het Nederlandse Utomik startte eerder een vergelijkbare dienst, die zich ook op grotere games richt. Daarbij wordt een vergelijkbare streamingtechnologie gebruikt. Eerder dit jaar introduceerde Microsoft zijn abonnementsdienst Game Pass.

Tijdens de testperiode zijn er tien tot twintig games speelbaar op Jump. Zodra de dienst van start gaat, wordt de bibliotheek uitgebreid naar zestig tot honderd titels. De startup wil daarna tien titels per maand toevoegen. Het is onduidelijk wanneer Jump definitief van start zal gaan. Zodra dit gebeurt, zal de dienst 10 dollar gaan kosten.

Gamasutra heeft recentelijk een uitgebreid interview gehouden met het bedrijf, waarin meer details over de visie voor de service worden gegeven.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Leuk voor de mensen die er op wachten.

  • Zie het niet echt een groot succes worden.

  • Ik hoor ook nooit iemand over Utomik. Heeft iemand dat weleens geprobeerd?

  • Ja, ik mocht meedoen met de Beta. Werkte toentertijd allemaal prima, alleen het aanbod was niet interessant - vooral indies. Dat zal Jump dus ook worden, indies is geen grote markt voor.

  • Herinner jij nog de Betamax? Bleek ook een zeer goed product te zijn, maar VHS won het ook. Marketing blijft altijd key in dit soort dingen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren