1. Gamescom-persconferentie Xbox vindt plaats op 20 augustus

Gamescom-persconferentie Xbox vindt plaats op 20 augustus

Microsoft heeft aangekondigd groots aanwezig te zijn op Gamescom 2017 in Keulen. Op 20 augustus houdt de uitgever hun persconferentie.

De persconferentie is vanaf 21:00 uur live te volgen en bevat "het laatste nieuws en aankondigingen rondom Xbox One X". Verschillende games en ontwikkelaars zullen voorbijkomen en de show zal zelfs "een paar verrassingen" bevatten.

Op de beurs zelf zijn 29 Xbox One- en Windows 10-games speelbaar., waaronder Forza Motorsport 7, Sea of Thieves en Age of Empires Definitive Edition. Microsoft viert ook de twintigste verjaardag van Age of Empires met een livestream op maandag 21 augustus om 21:00 uur.

Tot slot vindt het jaarlijkse Xbox Fanfest plaats, waarover later meer bekend wordt gemaakt.
Gamescom 2017 loopt van dinsdag 22 augustus tot en met zaterdag 26 augustus. Sony overweegt na een jaar afwezigheid ook een persconferentie te houden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hoop wat te zien van Black Desert Online voor de Xbox one X!

 • Ben benieuwd of er iets wordt aangekondigd, zo vlak na de E3.

 • Ik verwacht er niet te veel van. Maar als er aankondigingen zijn hoop (de ijdele variant) ik dat er ook nog wat van terug te vinden is op de beurs. De dinsdag ga ik iig kijkje nemen!

 • Ze gaan Crackdown en Cuphead hypen, beetje sea of thieves erbij en klaar.
  Niets verwachten boys.

 • Microsoft kan hier alsnog doen wat ze behoren te doen. En hun ver gezichten tonen. Maar het lijkt er sterk op. Dat de Switch Xbox ook passeert. Maar ome Phil doet niets. Lekker allemaal bijzaken groots aankondigen als orginal Xbox games speelbaar op de Xbox one. En zichelf overal uitlullen.
  Maar luisteren wat gamers echt van Xbox willen ho maar.

 • Kijk je niet een beetje met een roze bril? Hoeveel games zijn er nou op de Switch.. Er is nog zat content op de Xbox, en mijn inziens doen ze weinig verkeerd. Een enkele exclusieve titel zou fijn zijn, maar je loopt weer te overdrijven. Ach.. We vallen weer in de herhaling. Nu volgt vast de standaard lijst waarom jij vindt (dat mag, dat is je mening) van niet.

 • En toch zijn er bijna 30 miljoen xbox one gebruikers. Niet zo goed als de PS4, maar toch lang niet slecht?

 • Er is dit jaar first party gezien Zelda Breath of The Wild, Mk8 deluxe (oke is een port) ARMS. Splatoon 2 komt vol week. En dan Komen Mario Odyssey ,Mario Vs Rabids kingdom, Xenoblade 2, Fire Emblem Warriors er nog aan. Zijn 8 games in 12 maanden tijd. En Xbox heeft veel content ja dat klopt maar over roze brillen gesproken. Bijna geen enkele content die ik niet op mijn ps4 pro kan spelen. En vol jaar. Buiten het vertrouwelijke Forza Horizon deeltje en Sea of Thieves zelfde probleem.  Waar Sony in de eerste zes maanden met Nio kuni 2 Detroit, Spider-Man en God of war komt. Microsoft alleen met Sea of Thieves. En dit noem jij geen wanbeleid ? Want de rest wat uitkomt kan ik ook op de ps4 spelen.  En ook Nintendo gaat nog Retro studio's game pikmin 4, Yoshi, Kirby. En wie weet prime 4 en Pokemon minimaal uitbrengen. Dus dan is het voor vele interessanter om een Switch naast de Ps4 te zetten dan een Xbox.  First party word er wanbeleid gevoert

 • Alhoewel je zeker een punt hebt Kaas, heeft het totaal geen zin om dit keer op keer te blijven herhalen, want daardoor verandert er toch helemaal niets.  Je moet gewoon afwachten en tot die tijd (wanneer die tijd ook komt) kun je er in ieder geval vanuit gaan dat je Ori2, SoT en een paar vette exclusieve indie games kan spelen op de X1. Het is wat het is. :)

 • Ja zo is het makkelijk. Gebeurt er niets dan geeft Sony echt een keer ee knock out. En dan zijn ze verder van huis.

 • Grappig dat jij zonder Xbox console je daar druk om blijft maken, maar degene met Xbox console niet :)

 • Kaas, je kan het toch ook andersom zien. De content komt uit op de PS4, maar ik kan het ook op een Xbox One spelen? Persoonlijk vind ik de interface, controller en gebruiksvriendelijkheid van de Xbox veel fijner, dus daar speel ik ook mijn multiplatform titels op. De One X geeft nog een extra zetje om daar multiplatform op te prefereren. Dan zijn er daarnaast nog titels die voor mij een must zullen blijven. Dit zijn dan wel titels als Halo, maar ze zijn er wel en ik (en vele anderen) hebben daar erg veel plezier mee. Halo 5 blijft voor mij bijvoorbeeld de beste shooter voor consoles (als je Overwatch niet als een klassieke shooter telt). Je hebt gelijk dat er weinig first party is, maar bij voorbaat titels als Crackdown en State of Decay niet noemen is erg flauw. Het is bekend dat het jou niets lijkt, maar anderen kijken er wel naar uit.
  Van het lijstje Switch titels ga ik waarschijnlijk alleen Mario halen en misschien Xenoblade. Fire Emblem wacht ik nog even af in deze setting..
  Qua sales heeft de PS4 natuurlijk veel meer verkocht, maar je spreekt over een "knock out". Dit terwijl er tientallen miljoenen mensen blijven spelen op de One en dat echt niet gaat veranderen.  @Robske, of gewoon alle consoles en een game-pc in huis hebben! ;)

 • Ik heb echt een hekel aan personen die alle aandacht krijgen of opeisen. Tijdens de Sunset Overdrive periode werd Phil Spencer gebombardeerd tot dé redder van Xbox. Na Halo 5, Titanfall, Forza Horizon 3 is het enorm bergaf gegaan. Project Sparks was een catastrofe en games die er veelbelovend uitzagen werden gecanceld: Scalebound, Fable, en het klein aantal exclusives die ze hadden werden (Scalebound 3, Sea of Thieves en State of Decay 2) ieder jaar uitgesteld…  Sony hetzelfde verhaal, maar we kregen ondertussen wel Horizon Zero Dawn en andere games. Ironisch wel want dat waren ook games die ooit gecanceld werden :').

 • Wat Gaaiz zegt klopt inderdaad wel.
  Al zijn punten + het feit dat ik vind dat er misschien maar 3 (ik kan er nu zelfs maar 2 bedenken…) vette exclusives op de PS4 zijn, maken het dat ik sowieso geen PS4 in huis ga halen.  De X1 heeft naar mijn mening meer vette exclusives + de rest wat Gaaiz opnoemt en dan heb ik de Switch nog voor de (voor mij) aller vetste exclusives + een aantal 3rd-party games, zoals Skyrim en Yooka-Laylee (bv.).  In mijn situatie is een PS4 dus totaal overbodig.  (Oh en die zogenaamde 'knock-out' gaat er niet komen, want de X1 verkoopt gewoon goed (inderdaad minder dan de PS4, maar wat dat nog?) en heeft een trouwe user base.)  Maak je niet zo druk en speel gewoon wat je leuk vindt. ;)

 • Gaaiz. Nee want er komt op ps4 heel veel uit wat je niet op een xbox kunt spelen.  En Piet S dat je het niet leuk vind wat er exclusief op ps4 komt oke. Maar er zijn tenminste zeer veel exclusieve games van kwaliteit of topkwaliteit en dat mist Xbox.  En idd Don Carpaccio Phil voert wanbeleid.

 • "Nee want er komt op ps4 heel veel uit wat je niet op een xbox kunt spelen."
  Eh.. Ok, nu kom je echt heel kinderachtig over. Ga vooral niet op m'n bericht in… Ik blijf in ieder geval de Xbox als mijn main platform houden, en zo zijn er vele anderen. Blijft fascinerend hoe druk jij je maakt dat mensen andere keuzes kunnen maken.

 • @Kaas
  Dat er minder exclusives uitkomen op de X1, wil niet zeggen dat degene die wel uitkomen geen (top)kwaliteit zijn…
  Games als Killer Instinct, Ori, Halo, etc. zijn JUIST WEL topkwaliteit.

 • Killer instinct top kwaliteit??? Halo geweldig maar Halo is uitgemolken. Ori top. Sunset overdrive top. Maar dan de forza uitmelk serie tof. Gears 4 En dan is het wel. Veels te weinig

 • 'Uitgemolken' heeft helemaal niets te maken met of games topkwaliteit zijn of niet… Sommige mensen vinden bv. Mario (Kart) & Zelda ook uitgemolken, maar die games zijn ook topkwaliteit.  En leg mij eens uit waarom KI geen topkwaliteit zou zijn? Technisch werkt de game perfect, updates/patches worden vaak uitgerold en de game zit bomvol content. Het enige nadeel zijn de in-game aankopen, maar dat lijkt (helaas) heel nomaal te zijn tegenwoordig..
  Voor mij is KI, samen met Tekken (en Smash), de vetste Fighting game franchise.  En 'weinig'(/niet veel) klopt, maar VOOR MIJ nog altijd meer vette exclusives dan de PS4 (smaken verschillen). :)

 • Ieder 2 of 3 jaar een grootste halo is iets anders. Dan Mario en Zelda avonturen die ik een in de 3 jaar minimaal verschijnen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren