1. Jeff Minter-game steelt de show in nieuwe Nine Inch Nails-videoclip

Jeff Minter-game steelt de show in nieuwe Nine Inch Nails-videoclip

De nieuwe game van de bekende ontwikkelaar Jeff Minter, Polybius, staat in de spotlight in de nieuwste clip van de industriële band Nine Inch Nails.

De naam Polybius is gebaseerd op een mythische game. In de jaren '80 ging het gerucht dat de game maar op één arcadekast bestond en dat spelers allerlei vreemde dingen zouden waarnemen tijdens het spelen. Anderen claimden weer dat de game spelers hypnotiseerde.

De game heeft waarschijnlijk nooit bestaan, maar Jeff Minter, die de afgelopen jaren met zijn studio Llamasoft games als Space Giraffe maakte, heeft zijn eigen versie van Polybius ontwikkeld die dit jaar uitkwam voor PlayStation 4 en PlayStation VR.

Trent Reznor, het brein achter Nine Inch Nails en Academy Award-winnaar, werkt aan een nieuwe EP genaamd Add Violence, dat in juli uitkomt. Voor de videoclip van zijn nieuwe nummer Less Than heeft hij beelden van Minter's game gebruikt.

Reznor is geen onbekende als het op games aankomt. Zo heeft hij muziek voor Quake en Call of Duty: Black Ops 2 gemaakt. Verder werkt hij vaak samen met David Fincher aan de soundtracks van films, waaronder Gone Girl en The Social Network, waar hij zijn Oscar mee binnensleepte.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Trent, altijd episch!

  • Vet, tof nummer ook. Tijd dat NIN weer eens naar Nederland komt..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren