1. Runescape komt naar mobiele platformen

Runescape komt naar mobiele platformen

Ontwikkelaar Jagex heeft aangekondigd dat Runescape deze winter naar mobiele platformen komt.

De game betreft Old Skool Runescape, dat in 2013 werd uitgegeven voor pc voor spelers die liever de ouderwetse versie van de game spelen uit 2007. Eind dit jaar wordt deze versie overgezet naar smartphones en tablets. Het is nog niet bekend welke platformen exact.

De game is zover cross-save als cross-play met de pc-versie . Dit houdt in dat spelers kunnen inloggen met hun eigen personage op de mobiele versie en verder kunnen spelen. Phill Mansell, Chief Operating Officier bij Jagex zegt in een statement:

"Dit is een grote stap voor mmorpg’s en een symbool voor de drang van Jagex om voortdurend de grenzen van live games te verleggen. De RuneScape-games zijn de eerste westerse mainstream mmorpg’s die volledig interoperable play op mobile en pc ondersteunen. Wij geloven dat wij onze games moeten brengen naar waar onze spelers ze willen hebben; in recente player surveys gaven 90% van onze actieve spelers en 64% van onze voormalige spelers aan dat zij heel graag op mobile zouden willen spelen."

De huidige versie van Runescape zal later ook worden overgezet naar mobiele platformen. Het is echter niet bekend wanneer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Dit kan wel eens heel populair worden. Mensen hebben net zoveel nostalgie aan runescape als pokemon

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren