Namaak-Ryzen 7 1700 in omloop

Nieuws | -

Online fraudeurs intensiveren hun poging mensen op te lichten door neppe Ryzen-processoren in omloop te brengen.

Reddit-gebruiker sh00ter999 heeft een aantal foto's gepost waarin een namaak Ryzen-processor te zien is. Uit de foto hierboven blijkt dat de IHS (integrated heatspreader) niet overeenkomst met hoe het er bij een echte Ryzen 7 1700-CPU uit zou zien.

Er zijn genoeg manieren waarop een slimme gebruiker de neppe processoren kan onderscheiden van de echte. Zo missen er aan de onderzijde van het CPU pinnetjes en is er duidelijk geknoeid met de officiële verpakking.

Een week na het incident meldde een andere gebruiker ook een vervalste versie van het product te hebben ontvangen van Amazon.

Het is niet duidelijk waar deze namaakproducten vandaan komen en of de artikelen door een derde partij via Amazon worden verkocht. Er is een grote kans dat de artikelen via het terugkeer beleid van Amazon in de winkel terechtkomen. De klant bestelt bijvoorbeeld een Ryzen 7 1700, ontvangt deze en stuurt een namaakproduct terug ter vervanging. WCCFTECH spreekt van een RMA-fraude op een grotere schaal, aangezien de incidenten elkaar in korte tijd opvolgden.

De klanten die de dupe zijn geweest van dit schandaal hebben vervangende exemplaren ontvangen. Amazon probeert dit soort incidenten in de toekomst tot een minimum te beperken.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.