1. Ghost Recon Wildlands is 'grootste industriehit van 2017'

Ghost Recon Wildlands is 'grootste industriehit van 2017'

Ubisoft heeft in hun laatste kwartaalcijfers bekendgemaakt dat Ghost Recon Wildlands "de grootste industiehit sinds de start van 2017 is."

Hoeveel stuks Ghost Recon Wildlands heeft verkocht werd niet duidelijk. In het eerste kwartaal van het financiële jaar 2017-2018 brachten de games van de uitgever 190.4 miljoen euro op.

Daarnaast werd bekend dat Ubisoft de meeste games verkocht op PlayStation 4, gevolgd door Xbox One en pc. 44 procent van de verkochte games werd verkocht voor Sony's platform. Nintendo Switch heeft echter nog geen eigen categorie.

Ook viel op dat de totale omzet van Ubisoft afgelopen kwartaal voor ruim 80 procent bestond uit digitale verkopen, vergeleken met 75 procent een jaar geleden.

Tot slot maakte Ubisoft meer bekend over hun verwachtingen van The Crew 2, Far Cry 5 en Skull and Bones. The Crew 2 heeft een recordaantal geregistreerde spelers voor de aankomende bèta wat Ubisoft-games betreft. Ook Skull and Bones heeft een recordaantal geregistreerde bèta-spelers behaald voor een nieuwe IP.

Van Far Cry 5 wordt verwacht dat de game veel beter zal verkopen dan Far Cry Primal en vergelijkbaar met het derde en vierde deel, die respectievelijk 7 en 8 miljoen exemplaren verkochten.

Vandaag werd ook bekend dat Ubisoft geïnteresseerd is in PlayerUnkown's Battlegrounds-achtige gameplay .

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Gaat mij niet vertellen dat Wildlands de beste verkochte game van 2017 is tot nu toe. Denk dat een Horizon en Zelda al meer hebben verkocht, en dat zijn nog exclusives ook.

 • Idd, zelfs Crash Bandicoot N Sane Trilogy verkocht eerste week al beter dan Horizon Zero Dawn. En bij Amazon de best verkopende game van 2017 in de webshop.

 • Ik denk dat meer mensen wildlands hebben gekocht dan zelda en horizon.

 • Ik heb dit spel bewust overgeslagen omdat de motoriek enz volledig de plank misslaat.

 • Het erge aan Ubisoft is, dat ze nu telkens denken goed bezig te zijn. Puur omdat al die mainstream gamers die meuk kopen.  Qua kwantiteit en geld cashen doet Ubisoft het prima, maar qua kwaliteit games is het gewoon super kut.

 • Helaas zijn deze mainstream gamers ook niet te overtuigen.

 • Sorry dat wij "mainstream gamers" ook games spelen.
  kansloos figuur.  En nee wij zijn niet te overtuigen want smaken verschillen of het nou volgens jullie "hardcore gamers" goed of slecht is.
  kansloos figuur.

 • Leuk verhaal Ubisoft, maar het blijft een matige game.

 • Mooi om te horen. Wildlands is ook een prima game, maar Ubisoft weet betere kwaliteit uit te brengen zoals AC syndicate. Rainbow six etc. Hoe dan ook Ubisoft maakt in het algemeen kwalitatief goede games.

 • Ubisoft maakt over het algemeen kwalitatief kut games. De enigste die kwalitatief goed waren uit de AC serie was de eerste & black flag. Wildlands - Beta zo ontzettend slecht en houterig, vehicles die echt ontzettend beroerd rijden. The Division, Veel server problemen in het begin, trage opstart door weinig content, darkzone vol met cheaters… Weetje Meta met alle respect, ik weet dat jij de AC serie vet vind, maar probeer toch het verschil te ontdekken tussen jou persoonlijke mening en wat nou ECHT kwaliteit is. Dankjewel fijne avond.

 • Ik weet dat verschil maar al te goed neemt niet weg dat Ubisoft in het algemeen kwalitatief goede games uitbrengt

 • @Sy nK. X  "maar probeer toch het verschil te ontdekken tussen jou persoonlijke mening en wat nou ECHT kwaliteit is"  Dus jij bepaalt wat ECHTE kwaliteit is ? Is ook gewoon jouw mening toch ?
  Veel mensen doen net of het een FEIT is dat Ubisoft kutgames uitbrengt maar het blijft een FEIT dat dit gewoon een mening is.

 • 2017:
  Zelda Wii u/Switch: 4.1 miljoen
  Horizon ps4: 3.1 miljoen
  Ghost recon ps4/xbox: 2.4 miljoen
  Mario kart Switch: 2.2 miljoen  Kortom ubi liegt weer eens…
  Daarbij heeft Zelda een attachrate van 100% op de Switch.

 • Waar in het bericht zeggen ze dan dat ze beter verkopen dan die games? Juist nergens. Dus nee ubisoft liegt wederom niet.

 • "Wildlands de grootste industriehit is sinds de start van 2017"  Hoe wil je dat uitdrukken?
  Verkochte aantal exemplaren? Nee
  Totale opbrengst? Lijkt mij onmogelijk gezien het verkochte aantal exemplaren. Het lijkt mij duidelijk dat zowel Zelda als Horizon meer geld hebben opgebracht. Om over Mario kart nog maar te zwijgen (zon port kost Nintendo niets)  Wellicht dat Horizon en Zelda duurder waren om te ontwikkelen, maar die info heeft Ubisoft niet.  Dus wat maakt het dan de grootste hit?

 • in mei was wildlands de meest verkochte game van 2017 met for honor op nummer 2 dus denk dat je verkeert zit. zelda zat op nummer 3

 • Ik zit niet verkeerd. De totale verkopen van Wildlands liggen op 3.1 miljoen over ALLE platformen. Duidelijk minder dan de andere games die overigens ook nog later in 2017 verschenen.  Wildlands is misschien Ubisoft's grootste hit van 2017, maar niet die van de hele game industrie. De prestatie is er niet perse minder om…Wildlands is een hele slechte game in vergelijking met zn voorgangers, dat het dan toch nog een paar miljoen weet te verkopen is gewoon knap.

 • Wildlands is een heel stuk beter dan advanced warfighter 2 en future soldier.

 • Vind je?
  Het open wereld thema lijkt totaal niet te passen. Ook zit er een aantal zeer irritante fouten in het spel.  Maar meningen verschillen gelukkig.

 • Ik ken de game helemaal niet, haha.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren