1. Verkoop zeldzame NES-game levert ruim 36.000 euro op

Verkoop zeldzame NES-game levert ruim 36.000 euro op

De verkoop van een zeer zeldzame game voor Nintendo Entertainment System, kortweg NES, levert 41.977 dollar, omgerekend ruim 36.000 euro, op.

Het gaat om de game Stadium Events, meldt Kotaku donderdag. De eigenaar van het spel wilde eigenlijk een veiling starten op eBay, maar vond uiteindelijk al een koper voordat hij dat deed.

Stadium Events is slechts korte tijd in de verkoop geweest, voordat het spel werd vervangen door World Class Track Meet. Voor verzamelaars van oude games is Stadium Events daarom zeer moeilijk verkrijgbaar.

In de game kunnen verschillende Olympische sporten worden beoefend. Volgens gamers is het spel zelf tamelijk saai, schreef ESPN vorig jaar in een artikel over "de meest felbegeerde cartridge ooit".

Toch kan een losse cartridge van Stadium Events al 10.000 dollar opbrengen. Het nu verkochte exemplaar is nog nooit geopend. De game zit nog in de originele verpakking met krimpfolie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Als er dan toch teksten van andere sites worden gekopieerd vergeet dat niet even dollar achter het bedrag te zetten.

 • Azijnpisser

 • Waarom zijn de leden op IG opeens allemaal azijnzeikers volgens sommigen. wanneer zei voor de zoveelste keer een fout op de site aantreffen?  Ik kan mezelf geen dag meer herinneren dat ik op deze site keek en geen spelfouten of slechte vertaling ben tegengekomen.
  Nog niet te spreken over erbarmelijk zinsbouw in velen artikelen waardoor het begrijpend lezen soms ook een hele klus blijkt te worden.

 • zei? > zij

 • Excuseer ik wist niet dat ik op de payroll van Sanoma stond. Ik zal m'n comments voortaan beter controleren.  Ik fijn dat er weer 0 inhoudelijke reacties zijn die ook maar iets weerleggen.

 • Nee, zo te zien twijfel ik daar ook echt niet aan dat je daar niet op de loonlijst staat.
  Ben het niet oneens met je maar je kan er zelf toch ook wel de ironie van inzien? Lol Ik iig wel
  Over dat controleren heb ik mn twijfels. Kijk naar het eerst volgende woord nadat je dat zegt lol nog meer ironie ahhh

 • https://www.youtube.com/watch?v=SrDSq… :(  Verder was mijn reactie niet fair gister, ik had teveel uurtjes gewerkt en een overvloed aan alcohol tot mij genomen.

 • Niet nodig, geen probleem man  Ik probeerde eigenlijk een soort van te helpen door je ervan op de hoogte te brengen dat er een foutje tussendoor is geglipt aangezien je je aan spelfouten stoort. Ik vond het gewoon grappig dat je er dan zelf een maakt in een comment waar je juist dat onder de aandacht probeert te brengen lol

 • Als je zoveel geld betaald voor een oude game dan spoor je echt niet in mijn ogen. Leuk als je een verzamelaar bent, maar dit is wel echt overdreven vind ik.

 • Tenzij je echt een super fan/verzamelaar bent en HEEL (HEEEEEL) VEEL geld te besteden hebt. XD

 • Kan ook een belegging zijn :-)
  Wie weet wordt zo'n spel alleen maar meer waard

 • Als het een belegging is kan ik het wel begrijpen. Maar dat houdt alsnog in dat er mensen (particulieren) zijn die blijkbaar zoveel geld over hebben voor deze game, want anders zou het een slechte belegging zijn

 • Je zou Stadium Events toevallig gekocht hebben toendertijd, zit je der lekker bij nu.

 • Gaat alleen om de ntsc versie. De Pal versie is vele malen minder waard

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren