1. Blizzard-games lopen vanaf oktober niet meer op Windows XP en Vista

Blizzard-games lopen vanaf oktober niet meer op Windows XP en Vista

Vanaf oktober kunnen de games van Blizzard niet meer opgestart worden op Windows XP en Windows Vista.

Hoewel Blizzard-games meestal goed lopen op pc's met lage specs, moet het besturingssysteem wel relatief recent zijn. Overwatch kon al niet opgestart worden door XP- en Vista-gebruikers, maar vanaf oktober kunnen ook games als World of Warcraft, StarCraft 2, Diablo 3 en Hearthstone dat niet.

Blizzard laat weten dat "Microsoft ondersteuning voor deze besturingssystemen in 2009 en 2012 beëindigde, maar een redelijk gedeelte van ons publiek maakte er nog gebruik van. Er zijn al drie grote nieuwe Windows-uitgaven geweest sinds Vista. Het grootste gedeelte van ons publiek heeft nu een nieuwe besturingssysteem."

Blizzard laat weten dat hun games vanaf oktober echt niet meer lopen op de oude besturingssystemen. Het bedrijf raadt gamers aan om een nieuwer besturingssysteem te kopen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • 'Blizzard laat weten dat hun games vanaf oktober echt niet meer lopen op de oude besturingssystemen. Het bedrijf raadt gamers aan om een nieuwer besturingssysteem te kopen.'    Geef PC gamers 1-2 dagen en het werk alweer.

  • Misschien voor SP games, maar voor de MP games lijkt mij dat dat niet gaat lukken. Sowieso achterhaals als je nu nog op XP/Vista draait. Windows 7 en 10 hebben zich hartstikke goed bewezen, en het is nog wonderbaarlijk dat Microsoft af en toe patches uit brengt voor XP/Vista.

  • Ik ben het volledig met je eens hoor! Echter zijn er nu eenmaal verstokte pc gamers die alleen nog maar oude games spelen op hun oude computer met hun oude OS. Die zullen ook veelal geen MP spelen inderdaad.

  • En overheids instanties gebruiken vaak nog XP dus het is logisch dat er nog updates voor uitkomen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren