1. Roguelike Darkwood krijgt na drie jaar Early Access officiële release

Roguelike Darkwood krijgt na drie jaar Early Access officiële release

Roguelike horrorgame Darkwood verscheen zo'n drie jaar geleden op Steam Early Access. Vanaf 17 augustus is echter de officiële release op Steam beschikbaar.

De game verschijnt dan op Steam voor pc, Mac en Linux. De officiële release duurde lang, onder andere omdat het spel wordt ontwikkeld door een studio met drie mensen.

Darkwood is een combinatie van een roguelike, rpg en horrorgame. Spelers komen in een automatisch gegenereerd bos terecht waar ze hun verstand en wapens moeten gebruiken om te overleven. De game heeft een dag-en-nacht-cyclus waarbij spelers overdag voorraden verzamelen, maar 's nachts zichzelf moeten verdedigen.

Spelers die de Early Access-versie van de game straks naar de uiteindelijke versie upgraden, verliezen wel hun save. Mensen die dit niet willen, moeten op Steam aangeven dat ze niet willen dat de game een update krijgt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren