1. Overwatch League-spelers krijgen gegarandeerd 50.000 dollar per jaar

Overwatch League-spelers krijgen gegarandeerd 50.000 dollar per jaar

Blizzard heeft aangekondigd dat spelers in de Overwatch League minimaal 50.000 euro per jaar zullen verdienen.

Inkomsten van spelers zijn in meeste eSports-competities gebaseerd op hun prestaties, maar Blizzard wil met een regeling meer zekerheid brengen door middel van een vast salaris van minimaal 50.000 euro per jaar. Daarnaast zorgt Blizzard voor ziektekostenverzekeringen en pensioenspaarregelingen.

Spelers kunnen als team bonussen verdienen, waarvan op z'n minst de helft verdeeld moet worden over de spelers. Bonussen worden verdiend door het winnen van play-offs en competities, en bedragen in het eerste seizoen 3,5 miljoen dollar.

De teams in de Overwatch League vertegenwoordigen grote steden. Eerder deze maand maakte Blizzard zeven teams bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Alsof de KNVB de spelerssalarissen betaalt…

 • Wauw, voor een paar potjes Overwatch spelen? Wordt dit langzaam het nieuwe voetbal?

 • Hoe hard ik ook mijn best doe, ik kan eSports gewoon niet serieus nemen. Als ik dit soort berichten lees denk ik echt ''is dit echt een ding?''… maar ja, als je de bedragen overal leest en de bezoekersaantallen ziet, dan is het zeker een ding.

 • Ik vind het eerder een beetje sneu. Ja je verdient er goed mee, maar ik zou me doodschamen als ik tegen mensen moet vertellen dat ik "e-sporter" ben.  Ga wat doen met je leven zeg.

 • Ik denk dat dat eSports langzamerhand steeds groter worden. Ook op Twitch zie je dat veel mensen het leuker vinden om games te bekijken dan zelf te spelen. Dit plaatje vat het ook mooi samen:  https://loadingartist.com/wp-content/…

 • Het is ook niet dat ik niet snap dat het niet groot kan worden. Persoonlijk denk ik dat dit de toekomst is. Dat we over 200 jaar geen echt voetbal meer spelen, maar kijken hoe mensen elkaar digitaal afmaken :P  Voor nu denk ik gewoon: hoe kun je jezelf serieus nemen als je de hele dag zit te gamen?

 • Dan ben je naar mijn mening een tikkeltje bekrompen… maar dan ben ik op andere vlakken soms ook.

 • haha, ben ik ook :D ben gewoon niet zo'n die-hard gamer. Dan snap je dit gewoon niet denk ik.

 • Ik kan voetbal ook niet echt serieus nemen, met die belachelijke bedragen en trieste vertoningen, maar dat is blijkbaar ook een ding.

 • Er zijn zoveel dingen in het leven belachelijk , het is maar waar je je druk om maakt.

 • Sorry hoor Zakjapanner, maar alhoewel de salarissen in het voetbal veel te hoog zijn, zijn deze (meestal) mannen ALTIJD bezig met voetbal.
  En dan ook m.b.t. alles; Eten, drinken, conditie, slaapritme.. Letterlijk alles.
  Een complete levensstijl dus.  Dit lachwekkende e-sports gebeuren stelt echt geen kont voor. De hele dag ongezonde shit vreten achter je PC'tje, zorgen dat het zonlicht niet op het scherm schijnt en niet vergeten om af en toe te giechelen als je een 'aw3s0m3 k1lL' hebt gemaakt.
  Dat is geen levensstijl, maar een lijdstijl. ;)  Eens met RMNiels (en Furyan) dus. :)

 • Sorry jongens. Ik wil niemand op de tenen trappen. Als er hier mensen op de website zitten, die de hele dag zitten te gamen: doe je ding. Mooi voor jullie, zelf kies ik een andere invulling van mijn dag(en).

 • @piet, wat ben jij een idioot zeg….  Dit is hetzelfde als zeggen dat een hardcore DJ geen muzikant is omdat hij alleen maar bembembem nuziek maakt en geen klassiek instrument beheerst…  Heb je enig idee hoe belachelijk je nu overkomt? Dat jij, furyan en miljoenen andere er niets aan vinden is prima en ik snap het ook wel… zelf kijk er tegenwoordig ook niet meer na maar heb wel velen jaren de Pro Dota 2 scene gevolgd en als je jezelf daar in verdiept kom je er echt wel achter dat deze gasten veel doen en laten om een pro gamer te worden. Jouw onbegrip zal ik dan ook maar zien als een stukje onwetendheid.

 • @Furyan
  Waarom kan een pro-gamer geen leven kan hebben naast gaming? Ik verwacht echt niet dat een pro gamer meer dan 8 uur op een dag zal gamen.  Ik denk dat ze zelfs meer vrije tijd overhouden dan iemand met een full-time job en daardoor genoeg tijd hebben om 'echt' te kunnen leven. • Het kan wel. Ik beschouw een pro-gamer zijn alleen totaal niet als een echte baan. Misschien dat dat het verschil is.

 • Wat is jouw definitie van een baan dan? Voor mij is dat handelingen verrichten tegen een vergoeding….

 • @Furyan NL Ik kan maar moeilijk begrijpen dat je het niet - totaal niet, zelfs - als baan ziet. Al helemaal niet aangezien je zelf toch ook nog wel gamet (al is het niet zo meer las, las ik laatst ;) ).  Op het moment dat een persoon van één uur per dag voor fun en met wellicht wat vrienden de overstap maakt naar 6-8 uur oefenen met gelijkgestemden, dagelijks, voor een potentieel publiek van tienduizenden tot miljoenen mensen … hoe kwalificeert zich dat dan niet als baan? Deze mensen moeten ook gewoon presteren, onder druk, net zoals bijvoorbeeld voetballers. Anders lig je uit het team. Ze kunnen niet achterover leunen en niks doen want dan wordt je niet beter. Je blijft zelfs niet even goed. Plus je tegenstanders zijn steeds bezig met het verzinnen van nieuwe strategieën (om jou te verslaan) dus jij moet dat ook doen om ze voor te blijven. Je bent niet 'klaar' als je eenmaal pro gamer bent geworden, je moet hard blijven werken om het te blijven. Net zoals bij iedere andere professie.  Misschien koppel je onbewust het hebben van een 'echte baan' met dat iemand er een opleiding of een certificaat ofzo voor moet hebben gehaald? Het opstarten van een bedrijf niet meegerekend? Terwijl in feite de meeste progamers natuurlijk autodidact zijn. Maar dat maakt hun skills niet minder echt. Het geld dat ze verdienen en het publiek dat ze trekken en de prestaties die ze moeten leveren ook niet. :p That's my 2 cents

 • Wat is gamen toch verschrikkelijk. Helemaal als je er betaald voor krijgt. Wat zielig dat je voor je hobby bakken geld kunt verdienen. Nee dit gaat echt te ver. Jaloers en bekrompen maybe? Gtfo  IG members nemen het/je niet serieus. Shit nou dan storten ze die 50k wel even terug goed?
  Who gives a fuck wat jullie serieus nemen, serieus!

 • Ik denk weinig tot geen jaloezie een tikkeltje bekrompen en vooral onwetendheid.

 • Dino's en dodo's

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren