1. Dragon Quest 11 komt in 2018 in het westen uit

Dragon Quest 11 komt in 2018 in het westen uit

Dragon Quest 11 komt in 2018 in het westen uit. Dat heeft Square Enix gisteren aangekondigd.

De westerse titel van de game luidt voluit Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age. De game is sinds gisteren verkrijgbaar in Japan op 3DS en PlayStation 4, en op een nog onbekende datum komt het spel ook naar de Switch. Het is niet bekend welke platformversies in het westen verschijnen.

Het is voor het eerst dat een Dragon Quest-game in de hoofdreeks naar het westen komt sinds Dragon Quest 9. Het tiende deel was een mmo die exclusief in Japan verkrijgbaar is.

Square Enix laat weten dat Dragon Quest 11 vertaald wordt naar Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Duits. "Er is behoorlijk veel tekst in de game, dus het is verschrikkelijk veel werk", aldus ontwikkelaar Yuji Horii. "Maar we werken hard om de game zo snel mogelijk bij jullie te krijgen."

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Aan een kant jammer dat het pas in 2018 naar ons toe komt, maar aan de andere kant dat geeft mij genoeg tijd om Final Fantasy XII, Middle-earth: Shadow of War en Assassin’s Creed Origins uit te spelen voor ik aan deze tijd verslinder ga beginnen.

 • Zodra de precieze datum bekend is, zet ik een grote cirkel op mijn kalender. 2018 wordt nu al een mooi jaar.

 • Dragon Quest 8 Journey of the Cursed King is destijds ook in Europa uitgekomen op PS2.
  Was echt een pracht game!
  Kijk enorm uit naar deze Dragon Quest 11, samen met Ni No Kuni 2!

 • Nice! Heel misschien dat ik ooit aan Dragon Quest ga beginnen, ben meer een Final Fantasy fan.

 • De oude of de nieuwe? Als je van de klassieke Final Fantasy houdt, kan ik je niet genoeg aanraden om Dragon Quest een kans te geven.

 • Ik ben ook een grote FF fan (zowel de klassieke als VIII en de nieuwe zoals XV) maar ik kan je de de DQ games zeker aanraden, je mist imho echt heel wat als je jezelf de DQ games ontzegd.

 • Dragon Quest V en VIII zijn super goede games. Final Fantasy is wat mij betreft niet meer wat het geweest is en DQ gaat lekker stug door. DQ11 kan wel eens mijn favoriete release van 2018 worden.

 • Zou leuk zijn voor de Switch. Maar de ps4 is ook goed.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren