1. Film gebaseerd op The Long Dark aangekondigd

Film gebaseerd op The Long Dark aangekondigd

Resident Evil-filmproducent Jeremy Bolt gaat ook een live-action film maken gebaseerd op het vandaag verschenen The Long Dark.

Gisteren werd nog bekendgemaakt dat de game vanaf vandaag beschikbaar is op pc, Mac, Linux, Xbox One en PlayStation 4. Daarbij werd een lanceringstrailer uitgegeven die hieronder te zien is. De game is al sinds september 2014 via Steam Early Access beschikbaar.

Raphael van Lierop, de oprichter van studio Hinterland: "Mijn doel met de ontwikkelaar, te beginnen met The Long Dark, was altijd om originele entertainment te maken die over meerdere media verspreid kan worden, om zo de potentie van deze verhalen volledig te benutten. De samenwerking met Jeremy (Bolt) is de eerste stap richting die visie."

Van Lierop zelf zal het script voor de film schrijven. Een regisseur is nog niet bekend. De game draait om een piloot genaamd WIll Mackenzie en een wetenschapper genaamd Dr. Astrid Greenwood, die elkaar kwijtraken wanneer ze in de Canadese wildernis neerstorten. Mackenzie moet op zoek naar de missende passagier terwijl hij probeert te overleven.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren