1. Nieuw wereldrecord Portal uitspelen zonder gebruik van portals

Nieuw wereldrecord Portal uitspelen zonder gebruik van portals

Speedrunner Icy heeft het wereldrecord speedrunnen van Valve's puzzelgame Portal zonder gebruik te maken van portals behoorlijk aangescherpt.

Het wereldrecord staat nu op 48 minuten en 57 seconden. De vorige recordhouder was 097AceOfSpades met 52 minuten en 25 seconden, die ook geen portals opende.

In Portal moet de speler puzzels oplossen door met de Portal Gun portals op oppervlakken te plaatsen en zo het personage naar het einde van een level te brengen. Icy heeft het spel uitgespeeld zonder ook maar een enkele keer de Portal Gun te gebruiken.

Icy maakte in zijn speedrun slechts gebruik van trucs en glitches in de game zelf, terwijl 097AceOfSpades het spel hackte door airboats uit Half-Life 2 in Portal te gebruiken om platforms te bereiken en omzeilen.

De speedrun is nog indrukwekkender vanwege het feit dat het geen tool-assisted speedrun is. Bij een tool-assisted speedrun worden controls geprogrammeerd die in het spel op vooraf vastgestelde momenten worden uitgevoerd.

Om deze prestatie te bereiken, heeft Icy toegegeven het spel volledig platgespeeld te hebben: "Inmiddels heb ik 1300 uur in het spel gestoken, twee muizen met kapotte muiswieltjes en polsen waarmee ik naar de dokter moet gaan."

Dit artikel delen

Over de auteur

Bart Vermeulen Ik ben Bart en game al sinds het vingervlugge driejarige kind dat ik was op de NES van mijn broer. Retro games en zielvernielers als Dark Souls zijn mijn favoriete games, maar kan ook genieten van mensen in het water pleuren in RollerCoaster Tycoon. Voor het leven verslaafd aan Diablo 2. Mijn favoriete game is Metroid Prime.

Reacties

  • Why XD wat is het nut ervan om zoveel tijd er in te steken

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren